Al líder del PP, Pablo Casado, encara no li ha passat el ressentiment amb els bisbes per haver donat suport a la concessió dels indults als presos polítics. Així ho ha reconegut de forma telemàtica a les Jornades d'Estiu de Societat Civil Catalana, on ha blasmat Pedro Sánchez per la mesura de gràcia, per la gestió de la pandèmia i, al seu parer, per haver reanimat tot l'independentisme.

"Els bisbes haurien d'estar més preocupats pels seus problemes, com són les cues de gent que té gana, l'amenaça sobre l'escola concertada o l'eutanàsia. Jo sempre dic que a Déu el que és de Déu i al Cèsar el que és del Cèsar", ha apuntat. I ha afegit que és a la classe política a qui li pertoca discutir sobre les qüestions polítiques.

Casado ja s'havia mostrat crític amb els bisbes anteriorment, així com amb els empresaris i els sindicats, per haver-se mostrat a favor dels indults. En aquest sentit, el líder popular ha recordat que el seu partit ja va alertar que la mesura de gràcia no provocaria els resultats que Sánchez reivindicava. El popular ha recordat el míting que els presos van fer a la sortida de Lledoners en el qual van celebrar que "Espanya havia perdut".

També s'ha fet ressò de la "trobada pintoresca" entre el president Puigdemont i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a Waterloo (Bèlgica) i ha vaticinat que el govern espanyol acabarà cedint amb el referèndum fent-se seves les paraules de Gabriel Rufián. "Iceta ja va dir que el 'doni'ns temps' vol dir 'ja hi haurà temps'", ha assegurat.

"Fons de rèptils"

Casado també ha carregat contra Sánchez per haver descartat recórrer el fons de risc anunciat pel Govern per avalar les fiances que el Tribunal de Comptes ha imposat a 40 ex alts càrrecs de la Generalitat. Casado ha acusat Sánchez de "voler que tots els espanyols paguem la corrupció dels independentistes".

 

També ha confirmat que denunciaran els membres del Govern que aprovin el fons, el qual ha anomenat "fons de rèptils", per presumptes delictes de malversació i prevaricació. "És la malversació de la malversació, com va dir l'Alejandro Fernández. Hi ha hagut malversació i prevaricació perquè els que aproven el fons ho fan sabent que és il·legal", ha apuntat.

Per altra banda, Casado també ha acusat el govern Sánchez de voler fer "enginyeria social" i "acumular poder indiscriminadament" aprofitant-se de la pandèmia, i ha citat exemples com la reforma de la llei de seguretat —que ha anunciat que recorrerà si s'aprova com s'ha dit fins ara-, la polèmica sobre el consum de carn i la reforma educativa.

 

Imatge principal: el líder del PP, Pablo Casado / Foto: Efe