El president del PP, Pablo Casado, ha apel·lat a la "responsabilitat" del líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha aixecat el bloqueig als pressupostos pactats entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias. En un acte a València, Casado ha instat Rivera a "anar junts" contra uns pressupostos que són "la llavor de la recessió" a Espanya.

"Demano als partits responsables, a Cs, que els pressupostos no prosperin en la tramitació parlamentària", ha afegit. Segons Casado, amb la decisió sobre els pressupostos, Cs torna als seus orígens per ocupar el forat del centre –esquerra després de la "radicalització" del PSOE.

Casado creu que els pressupostos no compleixen ni la previsió d'ingressos ni de despeses i ha denunciat que s'estan pactant a la presó i que són elaborats per assessors de formacions que han "arruïnat" països com Bolívia i Veneçuela. 

El líder del PP ha defensat que el seu partit està fent una "oposició responsable" i reivindica que va "estendre la mà" a Sánchez amb els pressupostos si mantenia la senda de dèficit i l'aplicació del 155.

Precisament, sobre la suspensió de l'autonomia de Catalunya, Casado ha considerat que cal aprendre dels "errors" del passat tot lamentant que es va aplicar un 155 "escàs" i ha afegit que el 155 és ara "l'únic camí per recuperar una situació insostenible".