El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat que s'executi "d'immediat" la decisió del Tribunal Suprem, que ha rebutjat suspendre cautelarment la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra com a diputat dictada per la JEC, i ha alertat que es querellarà davant del TSJC contra el president del Parlament, Roger Torrent, i el govern espanyol si no el cessa.

Casado ha considerat que Torrent ha de convocar un ple per escollir un nou president i alerta que, de no fer-ho, estaria cometent un delicte desobediència. "El mateix faríem amb Torra per usurpació de funcions si insisteix en seguir ocupant la Generalitat i contra el govern si no fa res per cessar-lo", ha dit.

A més, Casado ha sentenciat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha de suspendre la reunió que té prevista amb Torra i diu que ja no el pot considerar "interlocutor vàlid". "Utilitzarem totes les mesures legals a la nostra mà perquè aquesta successió de desobediències, d'usurpació de funcions i, en la meva opinió, de prevaricació segueixin passant a canvi de la investidura", ha remarcat.

En aquest sentit, ha afirmat que estan veien "masses cessions". "Com dèiem ahir el govern espanyol vol fer una amnistia de facto, un indult per la porta del darrere als presos que han donat un cop d'estat i que el Suprem ha condemnat per sedició", ha afegit.

Per Casado, l'Executiu espanyol també podria estar cometent irregularitats "administratives i, fins i tot, legals, si pretén "tenir com a interlocutor algú inhabilitat en ferm". "És d'extrema gravetat i ho denunciarem per totes les vies", ha insistit.