El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha criticat la decisió del PSOE de proposar el líder del PSC, Miquel Iceta, com a president del Senat. "Em deixa molt preocupat", ha dit Casado, que "el president del Senat que ha d'aplicar el 155 és el que ha dit que hi haurà consulta d'independència en 10 anys", ha afegit.

El líder del PP ha insistit que la cambra alta ha d'aprovar l'aplicació de l'article 155 i ha defensat que el PP té senadors per aplicar-lo "demà mateix" si el PSOE ho reclamés, en referència a la proposta que va fer dimarts el líder de Cs, Albert Rivera, al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

Fonts dels socialistes han anunciat aquest dimecres que Iceta serà el nou president del Senat i substituirà Pío García-Escudero a la cambra alta espanyola. Iceta serà nomenat senador dijous per designació parlamentària a la cambra catalana, després de la renúncia de l'expresident de la Generalitat José Montilla.

Iceta, doncs, serà proposat com a president del Senat durant la votació del 21 de maig, data que es constitueixen les Corts espanyoles i s'escullen els càrrecs parlamentaris de la nova legislatura. El PSOE té majoria absoluta a la cambra alta.