El president del PP, Pablo Casado, ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit fer "un cordó sanitari al PP" mentre que "prefereix pactar amb ERC, Bildu i Podem". Segons Casado, Sánchez ha de triar "entre extrems o centre" i té la mà dels populars "estesa". "Li vaig oferir pactes d'Estat", ha reiterat el líder del PP, que ha dit que "tant Cs com PP hem estat responsables". Casado ha dit en una entrevista a 'Telecinco' aquest dimarts al matí que és "evident" que el PSOE ha pactat amb EH Bildu, ja que "fa dies que ho justifiquen" i ha tornat a citar les víctimes d'ETA per censurar-ho. El líder del PP ha opinat que l'apropament de presos de la banda terrorista dissolta és una "contraprestació".

Casado ha apel·lat a la "moderació" i ha dit que "l'error" de Sánchez és triar Podem, ERC i Bildu. "Ningú l'ha obligat", ha remarcat. Casado ha carregat contra Podem a qui considera "igual de radical en l'esquerra" que ho és el govern de Polònia "en la dreta". Segons el líder del PP, la formació lila és el partit "més radical" de tots els governs europeus.

El PSOE, a la defensiva

El PSOE vol negociar els pressupostos de l’Estat amb tothom, no només amb l’esquerra. No en té prou amb Ciutadans, sinó que també vol sumar-hi el PP. Almenys és el que ha expressat el ministre José Luis Ábalos, secretari d’organització socialista, que ha reclamat directament a Pablo Casado que compleixi amb la “moderació” que promet. Però amb EH Bildu, en canvi, es posen ara a la defensiva. La immensa majoria de preguntes ahir van girar al voltant del suport dels independentistes bascos als comptes públics. Davant les incessants crítiques, Ábalos va negar que hi hagi cap mena de pacte amb l’esquerra abertzale.