Ni ha dimitit, ni dimitirà, ni troba cap motiu que el porti a fer-ho. El líder del PP, Pablo Casado, ha començat amb mal peu la presidència dins del Partit Popular, però ell, lluny de fer cap tipus d'autocrítica, i després que la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, hagi optat per elevar el cas al Tribunal Suprem, ha sortit en defensa pròpia a assegurar que, pel que fa al seu màster, ho va fer tot de "manera regular", i també ha insistit que ell no ha rebut "cap regal ni sol·licitat res".

Casado, que ha esquivat les preguntes com si fossin míssils, ha agafat la seva línia habitual quan s'ha de parlar de justícia i s'ha reiterat en el seu mantra i ha sostingut: "Jo sempre he respectat la tasca dels jutges, no em correspon jutjar les apreciacions de la jutgessa".

Ara bé. Sí que ha enviat un missatge indirecte al Suprem preguntant-se si "és normal que el Suprem hagi de rebre un cas d'un curs no habilitant" i demanant-los que "posin en els seus justos termes aquesta qüestió". Tot seguit, ho ha volgut arreglar posant damunt la taula: "He estat absolutament transparent, però això no vol dir que hagi de donar per bones les acusacions de la jutgessa".

Cosa... irrellevant?

Provant de treure ferro a l'assumpte, el líder del PP s'ha lamentat: "S'està parlant d'una cosa que és irrellevant, però jo estic tranquil" perquè, ha subratllat, "els ciutadans no tenim per què demostrar la nostra innocència i jo ja he donat excessives explicacions". Això sí. Quan se li ha preguntat sobre la seva dimissió, Casado ha llançat pilotes fora i, en lloc de respondre sobre la seva persona, s'ha dedicat a fer un repàs per tots els màsters del PSOE que han desaparegut dels seus currículums.

La jutge que ha decidit elevar el cas al Suprem ho ha fet poc després que s'hagi imputat tres companyes que van cursar un presumpte màster a la Universitat Rey Juan Carlos amb Casado per un delicte de suborn i prevaricació després de prendre'ls declaració. 

Ara ha acordat enviar tota la peça C, referent al màster de Casado, al Suprem incloent, per tant, als set imputats que figuren en el procediment, ja que entén que "podria existir indiciària responsabilitat penal" en Casado "en íntima connexió amb altres persones no aforades".