La divisió del PP és cada vegada més inevitable. Mentre públicament el Partit Popular ha negat que la secretària general orquestrés l'espionatge a Ayuso, hi ha veus del partit que exigeixen mesures extraordinàries i la dimissió de la directiva. L'exportaveu del Grup Popular en el Congrés Cayetana Álvarez de Toledo, ha exigit als membres de la Junta Directiva Nacional del PP que es convoqui ja un congrés extraordinari del partit davant de la profunda crisi interna que travessa la formació.

Com Álvarez de Toledo, són cada vegada més els populars que consideren que només un congrés extraordinari pot acabar amb el "dany irreparable" que s'està fent al PP. El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha deixat caure també aquesta possibilitat en advertir públicament Casado que si no soluciona aquesta "hemorràgia" hi pot haver un congrés extraordinari, perquè no es pot arribar a juliol - quan toca el congrés ordinari - amb "aquesta ferida oberta".

Peticions per a la dimissió de Casado

A part de demanar públicament la dimissió de Casado, Álvarez de Toledo, que està de gira per Andalusia per a la presentació del seu llibre, ha sol·licitat aquests dies la convocatòria d'aquest congrés extraordinari per "elegir una nova direcció" del partit. Segons el seu parer, es tracta que siguin "els militants els que prenguin la paraula".

Aquest diumenge, ha tornat a insistir en aquest congrés urgent que necessita el partit. "Faig una crida als membres de la Junta Directiva Nacional del PP perquè, en un acte de responsabilitat en defensa del nostre partit i d'Espanya, convoquem un Congrés extraordinari ja", ha proclamat, per afegir que està segura que existeix la majoria necessària per convocar-lo perquè volen "salvar el partit".

"Un escàndol de primera magnitud"

Álvarez de Toledo ha denunciat que s'estigui acusant Isabel Díaz Ayuso sense cap prova i ha afegit que és "un escàndol de primera magnitud". "S'ha comportat com un populista qualsevol i com un inquisidor incompetent. Ha trepitjat el principi sacrosant de la presumpció d'innocència. Ha acusat Ayuso amb un dossier que té des de fa mesos i la procedència del qual pot ser fins i tot delictiva", ha declarat en una entrevista al Diari de Sevilla, que ha recollit Europa Press.

Per això, creu que "l'única sortida és la dimissió de Pablo Casado i la convocatòria d'un congrés extraordinari obert en el qual els militants elegeixin una nova direcció" i pugui presentar-se qui vulgui. Segons la seva opinió, que es quedessin Casado i Teodoro García Egea "seria la destrucció del partit".

 

Sobre l'expedient informatiu obert a Ayuso --el tancament del qual va anunciar aquest dissabte la direcció nacional després d'aportar la informació requerida--, ha indicat que "caldria obrir un expedient per veure amb quins dossiers es traficava a Gènova". "El problema gravíssim el té la direcció del partit que estava traficant amb dossiers d'origen possiblement delictiu perquè incloïen dades fiscals i dades bancàries que no es poden obtenir de manera lícita. La investigació hauria de produir-se al revés, si és que es produeix," ha indicat.