El president del PP, Pablo Casado, ha defensat en la seva intervenció davant la Junta Directiva Nacional del PP que els canvis en l'equip directiu alhora que ha manifestat que el partit ha de ser la "casa comuna de la centredreta" i tenir "porta ampla perquè tothom pugui entrar". El dilluns el líder del PP va destituir a la portaveu del partit al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, i va anunciar que la substituirà en el càrrec Cuca Gamarra, fins ara  la vicesecretària de Política Sectorial del partit. 

Casado ha remarcat que Gamarra, Ana Pastor i José Luis Martínez-Almeida són referència de "proximitat, humilitat, eficàcia, credibilitat, coherència i solvència". El líder popular també ha tingut paraules d'agraïment per Álvarez de Toledo: "Aquesta serà sempre casa teva. Pots comptar amb mi per a allò que vulguis".

Cayetana Alvarez de toledo congres diputats - Efe

Cayetana Álvarez de Toledo el dilluns en unes declaracions davant la premsa, just després de conèixer la seva destitució / EFE

Defensa de la llibertat col·lectiva

"El que és difícil no és invocar la llibertat d'un mateix i posar-la per davant. El que és difícil és defensar la llibertat de tots i posar-la per sobre de tot. Això és el que sempre hem fet i aquesta és la meva responsabilitat com a president del PP", ha argumentat.  El passat dilluns, després de conèixer la seva destitució, Álvarez de Toledo va afirmar davant dels mitjans de comunicació que Casado l'havia fulminat del càrrec perquè la seva concepció de llibertat era "incompatible" amb la concepció que tenia el líder popular d'autoritat. L'exportaveu dels populars va afirmar que "llibertat no és indisciplina i el pensament propi mai és atac a l'autoritat".

Segons Casado, cal "evitar les trampes" que generen els rivals del PP i busquen situar-los en "l'absurda divisió" entre ser "la dreta submisa", que "es posa de perfil", o la dreta "que crispa". Per Casado, les dues posicions són una trampa.

"Actuar amb agressivitat marcant el perfil fins a convertir-lo en arestes" és un "error" que "tampoc és propi del PP", ha remarcat. També ha dit que els populars no tenen "vocació de minoria indomable sinó de majoria imbatible".

"Les majories es construeixen sumant i se suma al voltant d'un projecte clar i centrat, amb fonaments sòlids i amb espai per a molts", ha insistit alhora que ha afegit que el PP és "un partit de places amples i no de trinxeres estretes"