El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha criticat avui la "impunitat" amb què actuen els presos polítics -que es troben en tercer grau penitenciari-, i ha assegurat que la responsabilitat "és del govern espanyol, que no ha fet res i ha hagut d'intervenir l'òrgan sancionador", fent referència al Tribunal Suprem.

"Si la impunitat és el preu que pagarà (el govern espanyol) de cara a un hipotètic tripartit a Catalunya, els espanyols ho hem de saber", ha reclamat Casado en un acte a València. El president del PP ha reiterat que el seu partit farà "una oposició ferma i responsable en defensa de la Constitució i de la unitat nacional" i ha recalcat que donaran suport decididament al rei Felip VI "enfront dels atacs del vicepresident Pablo Iglesias i alguns ministres que demanen un referèndum sobre la monarquia".

El PP ha estat "molt generós"

Ha recordat que el PP ha estat "molt generós" amb el govern espanyol, ja que han donat suport en tres pròrrogues de l'Estat d'alarma -de les sis que es van fer- i en 8 reials decrets econòmics, tot i les constants crítiques rebudes des de l'Executiu, però s'ha negat a complir el paper de comparsa si el que pretén Pedro Sánchez "és que no hi hagi oposició".

Casado també ha proposat a Sánchez una modificació de la legislació actual per poder fer front als nous rebrots i contagis per coronavirus. També ha anunciat que la setmana vinent registrarà al Congrés dels Diputats un "pla B" alternatiu que permeti donar certesa a Espanya en la lluita contra la pandèmia després dels "nombrosos rebrots" i les recomanacions d'alguns països europeus de no visitar territoris com Catalunya i Aragó.

El president del PP ha reclamat "menys autobombo i més eficàcia per evitar rebrots i adoptar una acció coordinada i no agreujar la crisi turística i d'ocupació". "Cal un govern seriós perquè es pugui garantir la tranquil·litat i preservar la vida dels espanyols. La salut és el més important, no més morts i no més contagiats", ha conclòs.