El president del PP, Pablo Casado, es reunirà aquest dilluns amb la cúpula del partit per abordar la crisi interna, després de la guerra oberta amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i després que milers de persones s'hagin concentrat aquest diumenge en la seu del partit per a expressar el seu suport a Ayuso i demanar la dimissió del líder del PP i el seu número dos, Teodoro García Egea. La reunió del Comitè de Direcció se celebrarà aquest dilluns a partir de les 11.00 hores a la seu del PP al carrer Gènova, segons han confirmat fonts de la formació. El comitè de direcció està format pel president i el secretari general del partit, els portaveus parlamentaris al Congrés i al Senat, i els vicesecretaris de l'executiva. 

La preocupació no deixa de créixer en les files del PP per la imatge que s'estan veient d'ells com d'un partit "fracturat", que deixa aquesta manifestació a les portes del PP, i algunes fonts del partit ja creuen que la possible sortida de Teododo García Egea, secretari general de la formació, no és suficient i comencen a qüestionar el lideratge de Pablo Casado. En les darreres hores han augmentat les veus que creuen que només un congrés extraordinari podria acabar amb el "mal irreparable" que s'està fent al PP.  El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha insinuat aquesta possibilitat després d'advertir públicament a Casado afirmant que "si no soluciona aquesta hemorràgia, pot haver-hi un congrés extraordinari" perquè no es pot arribar a juliol, mes en el qual se celebra el conclave ordinari, amb "aquesta ferida oberta".

Crisi de partit 

Més de 3.000 simpatitzants de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s'han manifestat aquest diumenge enfront de la seu del Partit Popular, al carrer Gènova de Madrid, al crit d''Ayuso presidenta'. La mobilització, a la qual han acudit entre 3.000 i 3.500 persones segons ha informat la Delegació del Govern a Madrid, ha arrencat poc abans de les 12.00 hores i els participants han portat banderes d'Espanya i pancartes en les quals es podia llegir 'Casado dimissió', mentre la Policia s'ha situat a les portes de la seu dels 'populars'. Alguns dels crits que s'han pogut sentir al llarg del matí han estat, "Tots amb Ayuso!", "llibertat", "Casado venut, fora del partit" o "Sánchez tremola, Ayuso presidenta" durant la concentració a favor de la presidenta de la Comunitat de Madrid, enmig de la guerra interna del Partit Popular. Després d'una hora i mitja, la protesta s'ha dissolt al voltant de les 13.30 hores, quan la Policia ha obert el carrer Gènova novament al trànsit. La major part dels manifestants han marxat, mentre alguns han increpat als mitjans de comunicació per gravar la fi de la mobilització i altres han optat per continuar amb els seus reclams.

 

Destaca el silenci  que han mantingut els barons i dirigents del partit, excepte el president del PP de la Regió de Múrcia i cap de l'Executiu autonòmic, Fernando López Miras, qui ha defensat a García Egea i ha assegurat que no ha de dimitir, ja que ha fet una bona feina rearmant al partit, i ha subratllat que Casado és l'únic president i alternativa. El PP a Andalusia insisteix a no pronunciar-se sobre una eventual aposta pel president gallec, Alberto Núñez Feijóo com a substitut de Casado ni tampoc a sumar-se a una possible petició de dimissió de Teodoro García Egea. Tanmateix, la concentració d'aquest matí a la seu del partit ja ha provocat algunes reaccions dins del partit. El senador de Partit Popular, Rafael Hernando, ha assenyalat que la manifestació d'aquest diumenge enfront de la seu de Gènova li produeix "tristesa i indignació". "El PP no es manifesta contra el PP", ha lamentat Hernando en una publicació en el seu compte de Twitter, després de la concentració d'aquest matí. D'altra banda, també ha lamentat la situació que està vivint el país i ha destacat que porta "tota la vida" en el partit i treballant a Gènova, "suportant a l'esquerra manifestant-se contra el PP". "Qui cregui que amb això guanya ha de saber que perd. I Pedro Sánchez fregant-se les mans", ha apuntat.