Paraules per mantenir contents els seus aliats. El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha participat aquest dimecres en un congrés de policies on ha expressat que Podemos és "un partit ple d'agressors confessos i condemnats per atemptats a l'autoritat com un diputat per Tenerife o una diputada per Madrid", fent al·lusió a Alberto Rodríguez i Isa Serra. El president de la formació conservadora únicament ha aconseguit recordar aquests dos casos davant d'un auditori ple de membres del Sindicat Unificat de Policia (SUP), en el qual s'ha dedicat a carregar contra els canvis que el govern espanyol vol fer a la coneguda llei mordassa.

Casado ha criticat que l'executiu de Pedro Sánchez vulgui reformar la norma per mantenir el suport d'ERC i EH Bildu. Així, ha retret que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va avalar l'any 2014 la llei mordassa i ara, "que cal garantir l'estabilitat del govern espanyol", proposi una modificació de la norma. Llavors, ha assegurat que els espanyols no estan "segurs ni protegits" quan els partits independentistes decideixen quina política ha de seguir la Moncloa.

 

Contra ERC i EH Bildu

Malgrat la passa endavant que han fet els presos d'ETA  per acabar amb els anomenats "ongi etorri", el líder del PP no se n'ha pogut estar de referir-se a EH Bildu com "el braç polític dels que van assassinar 506 policies i guàrdies civils en la seva història criminal". Així mateix, s'ha referit a ERC com la formació que "vol expulsar la Guàrdia Civil de Catalunya i que la Policia Nacional sigui expulsada del centre de Barcelona".

És en aquest context que ha dit que els seus companys "no estan tranquils" després que Podemos digui que "exercitarà la influència sobre la política de seguretat d'Espanya, quan és un partit ple d'agressors confessos i condemnats per atemptats a l'autoritat". A més, ha recuperat la figura de Pablo Iglesias per recordar com "deia en directe i en antena que s'emocionava mentre a un policia nacional li treien el casc i el colpejaven el cap brutalment amb una llamborda".

Casado a la Moncloa

Casado ha insistit en el fet que moltes de les agressions que reben els agents són "emmudides, ocultades o no es fan públiques". És a dir, que és una "irresponsabilitat" que es busqui "normalitzar" l'estadística d'aquestes agressions o "pretendre que són danys inherents a l'exercici de les labors policials".

Llavors, el president dels populars ha afirmat que, si arriba al govern espanyol, garantirà la continuïtat de la llei mordassa, endurirà les penes en els delictes contra els agents de l'autoritat i aconseguirà l'equiparació salarial pels agents que treballen a Catalunya, Balears i el Camp de Gibraltar. "No els deixarem sols en cap cas. Per una millora de les seves condicions laborals, per un esforç en la seva feina, per una Espanya més segura. En definitiva, per una societat més lliure, compten amb el nostre suport, la nostra gratitud i admiració. Visca la Policia Nacional i la Guàrdia Civil! Visca Espanya!", ha conclòs.

 

Imatge principal: El líder del PP, Pablo Casado, en el XII Congrés Nacional del Sindicat Unificat de Policia / Efe