El líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, en una entrevista que ha concedit al Financial Times, ha assegurat que si aconsegueix guanyar les eleccions al govern d'Espanya, descartarà formar govern amb VOX i formarà un executiu de "salvació nacional". "El PP no forma part d'un bloc amb VOX... podem governar si tenim un escó més que Sánchez", defensa.

Governar en solitari

El líder popular confia a poder obtenir un govern en solitari, que ell encapçalaria amb l'ajuda d'una llista de "persones amb molta experiència, fins i tot en l'àmbit internacional i amb diferents orientacions polítiques". Casado, en l'entrevista, també ha explicat que dins del seu executiu hi hauria diversitat, "no només conservadors, sinó liberals i democristians, així com antics socialdemòcrates", segurament per intentar fer un front comú amb antics socialistes crítics amb l'actual president d'Espanya, Pedro Sánchez.

Casado aposta per formar un govern a "l'estil Mario Dragui", actual president del consell de ministres d'Itàlia, amb un executiu "divers i ple de personalitats, com el d'Itàlia, però escollit democràticament", assegura.

Corrupció

Al ser preguntat per les acusacions de corrupció contra l'expresident espanyol Mariano Rajoy, Casado ha tret pilotes fora: "Al final, hem decidit no parlar més del tema". També destaca que "si el partit m'ha escollit líder, ha sigut per trencar amb el passat".

Casado confia que "el PP pot tornar a posicionar-se com el partit fort de centredreta" per diversos motius: "Perquè la gestió li passarà factura a Sánchez", "perquè les enquestes donen millors resultats al PP" després de la irrupció de VOX i "perquè el seu objectiu és centrar-se a presentar propostes pràctiques" per l'electorat. També recorda que el PP estava en una situació crítica el 2018, on era la tercera preferència de vot i fins i tot arriba a admetre que "tenia un partit mort".

abascal casado mani colon efe

Fotografia de Pablo Casado manifestant-se al costat de Santiago Abascal a Colón. - EFE

Manifestació amb VOX

S'ha resolt la incògnita després dels dubtes inicials: Pablo Casado assistirà a la manifestació contra els indults, el pròxim diumenge 13 de juny a la plaça Colón de Madrid. Ho ha confirmat, aquest dilluns, la seva mà dreta Teodoro García Egea, que ha assegurat que aquesta convocatòria interpel·la tothom dins del partit, "des del seu president fins a l'últim dels afiliats". Malgrat la presència de l'extrema dreta de Vox, ha subratllat que es tracta d'una convocatòria de la "societat civil", que compta amb el "suport" dels populars.

En roda de premsa des de Gènova, el secretari general del Partit Popular ha deixat clar que se sumaran "a totes les manifestacions en contra d'aquesta mesura que destrueix la confiança en la nostra democràcia". En aquest sentit, davant les crítiques per la reedició de la "foto de Colón", el dirigent conservador ha assegurat que els és igual "a qui li agradi i qui s'hi sumi". En marxa té tota la maquinària, des de la recollida de signatures --com en el seu moment amb l'Estatut-- fins a l'amenaça de recursos davant la justícia.

Imatge principal: Pablo Casado. -EFE