S'ha resolt la incògnita després dels dubtes inicials: Pablo Casado assistirà a la manifestació contra els indults, el pròxim diumenge 13 de juny a la plaça Colón de Madrid. Ho ha confirmat, aquest dilluns, la seva mà dreta Teodoro García Egea, que ha assegurat que aquesta convocatòria interpel·la tothom dins del partit, "des del seu president fins a l'últim dels afiliats". Malgrat la presència de l'extrema dreta de Vox, ha subratllat que es tracta d'una convocatòria de la "societat civil", que compta amb el "suport" dels populars.

En roda de premsa des de Gènova, el secretari general del Partit Popular ha deixat clar que se sumaran "a totes les manifestacions en contra d'aquesta mesura que destrueix la confiança en la nostra democràcia". En aquest sentit, davant les crítiques per la reedició de la "foto de Colón", el dirigent conservador ha assegurat que els és igual "a qui li agradi i qui s'hi sumi". En marxa té tota la maquinària, des de la recollida de signatures --com en el seu moment amb l'Estatut-- fins a l'amenaça de recursos davant la justícia.

Preguntat justament sobre els indults del govern d'Aznar a Barrionuevo i Vera pels GAL, Teodoro García Egea ha argumentat que la diferència és que el govern de Sánchez depèn dels escons d'ERC. Els ha qualificat com a "autoindults", fent seva la terminologia del Tribunal Suprem, que busquen "comprar dos anys més de legislatura". I ha insistit en aquesta idea: "No és un indult, és un pagament polític. Si Pedro Sánchez tingués majoria absoluta, no tindríem indults. És un fet".

"Pedro Sánchez està disposat a fer volar tots els ponts de l'estat de dret", ha avisat el secretari general popular, que ha afegit que, en cas de concedir-se, seria "una de les pàgines més tristes" de la democràcia espanyola.

Mocions i firmes

A banda de les mocions que presentaran en 8.000 ajuntaments de tot Espanya contra els indults, Pablo Casado va avançar el passat divendres que recolliran firmes contra la mesura de gràcia. "Si el Tribunal Suprem ha dit que no es pot indultar aquells que han intentat trencar la convivència, la concòrdia i la Constitució, els polítics hauríem respectar-ho", va assegurar el líder estatal del PP i cap de l'oposició. El Partit Popular, Vox i Ciutadans tornaran a coincidir a la plaça de Colón contra l'independentisme.