Tots aquells del PP que avui llegeixin l'ABC estaran contents; el diari publica una enquesta on vaticina uns resultats d'allò més bons per a la formació de Pablo Casado, que passaria de 89 escons a 138.

Encuesta abc 23 mayo

L'últim baròmetre de GAD3 per al citat mitjà, assegura que el PP guanyaria 49 escons respecte els resultats de les eleccions del 10 de novembre de 2019. Aquesta millora de resultats li permetria arribar a la majoria absoluta de 176 escons amb el suport de l'extrema dreta. 

Els de Vox perdrien 12 diputats respecte el 10-N, però els seus 40 escons serien suficients per donar un cop de mà al PP i investir Pablo Casado president. Vox i PP arribarien als 178 escons.

Sembla que els resultats de Podemos a l'Assemblea de Madrid i la conseqüent retirada de Pablo Iglesias també portarien conseqüències a les eleccions al Congrés ja que Podemos passaria de 35 diputats a 17.

Per la seva banda, la debacle de Ciutadans no s'atura i el partit que lidera Inés Arrimadas perdria 8 diputats i passaria de 10 a 2. La gran patacada de Ciutadans ja es va confirmar a les eleccions del 10 de novembre del 2019 quan van passar de 57 escons a només 10.

Els partits independentistes

ERC mantindria els seus 13 diputats si ara se celebressin eleccions i Junts en guanyaria 2 i passaria de 8 a 10 representants al Congrés. Finalment, la CUP mantindria els seus 2 diputats.

Aquesta enquesta arriba en plena crisi migratòria a Espanya per l'arribada massiva d'immigrants a Ceuta i Melilla. De les prop de 8.000 persones que han arribat del Marroc a Ceuta, ja han estat expulsades més de 6.500. Així ho va confirmar divendres el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que va expliacr que s'han "retornat la majoria dels adults que van travessar la frontera d'una forma indeguda". El ministre es va negar a fer servir el terme "devolucions en calent", que tant havia criticat el PSOE en el seu moment, i va preferir parlar de "rebuig en frontera". Com altres membres del govern, també va desmentir que sigui una "crisi migratòria", sinó un "atac a les nostres fronteres".

Marlaska va defensar que en ser un "atac a les fronteres" la resposta ha de ser "diferent i no en els mateixos termes". També va contraposar que als menors d'edat, que són un "col·lectiu vulnerable", sí que se'ls ha aplicat la normativa. I que estan treballant per a retornar aquests menors als familiars que ho han requerit, de forma conjunta amb les autoritats marroquines.

 

Foto principal: El líder del PP, Pablo Casado / EFE