El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha anunciat aquest dilluns que recorreran el nomenament de l'exministra de Justícia Dolores Delgado com a nova Fiscal General de l'Estat perquè vulnera l'Estatut orgànic que consagra la independència del màxim responsable d'aquest òrgan.

En la seva intervenció en la Junta Directiva del PP, ha assenyalat que el nomenament de Delgado "ataca la separació de poders i la independència d'aquest òrgan". "(Sánchez) podria tenir cert pudor a l'hora de polititzar l'Estat de dret, és d'extrema gravetat", ha afegit Casado.

En aquest sentit, el líder del PP ha recordat que Pedro Sánchez ja va dir abans de les eleccions generals de novembre de 2019 que "manava sobre la Fiscalia" i li ha demandat "pudor i escrúpols". Segons el seu parer, aquesta decisió és de màxima gravetat i "segueix la línia d'aquest pacte anunciat del PSOE amb els separatistes per confrontar amb el poder judicial".

"Despolititzar la justícia"

Davant d'això, ha assegurat que el PP no acceptarà aquest intent de l'esquerra de desjudicialitzar la política sinó que lluitaran sense parar "per despolititzar la justícia". Per a Casado, el futur nomenament de Delgado vulnera els articles 7 i 59 de l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal pel que el recorreran, i ha afegit que no estan conformes amb aquest nomenament perquè no confien que faci "complir la llei als separatistes".

Ja aquest mateix dilluns en un esmorzar informatiu Casado assegurava que la designació de Delgado era una equivocació perquè "ataca directament" la separació de poders i es convertirà, ha dit, en "la ministra 23".

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts la proposta de nomenament de Dolores Delgado com a nova Fiscal General de l'Estat en substitució de María José Segarra, segons ha confirmat aquest matí Moncloa.