Poc ha tardat el líder del PP, Pablo Casado en valorar el nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l'Estado. Casado ha assegurat aquest dilluns que és "equivocat" designar a la fins ara ministra de Justícia nova fiscal general ja que, segons ha dit "ataca directament" la separació de poders i al mateix stat de Dret. Al seu entendre, es convertirà en la "ministra 23" del govern que presideix el socialista Pedro Sánchez.

Després que Sánchez anunciés la "desjudicialització" de la política en el debat d'investidura, Casado ha recalcat que el seu partit encapçalarà la "despolitització" de la Justícia. En aquest punt, ha criticat la designació de Dolores Delgado com a nova fiscal general de l'Estat, "un dels nomenaments més equivocats" dels "molts" que el seu partit ha "escoltat aquests dies".

"La ministra 23. Què dirien de nosaltres si haguéssim proposat a Alberto Ruiz Gallardón com a fiscal general de l'Estat?", s'ha preguntat, per recordar les paraules que al seu dia va pronunciar el mateix Pedro Sánchez en una entrevista radiofònica admetent que la Fiscalia General de l'Estat "depèn del govern".

"Perdre les formes"

El líder del PP ha indicat que aquest nomenament de Delgado suposa "perdre les formes" i el "pudor" en elegir una persona que, segons ha dit, "estarà al servei dels interessos del partit, com ha estat al Ministeri de Justícia". "És alguna cosa que ataca directament la separació de poders i el mateix Estat de Dret tal i com l'entenem en el PP", ha afirmat.

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts la proposta de nomenament de Dolores Delgado com a nova Fiscal General de l'Estat en substitució de María José Segarra, segons ha confirmat Moncloa. El president del Govern ja va informar divendres passat a Delgado que no continuaria al capdavant de la cartera de Justícia que havia assumit el juny de 2018, un lloc en el qual el substituirà Juan Carlos Campo.