Després de deixar anar —només fa tres dies— que "no és possible que hi hagi papers per a tothom", el nou líder del PP, Pablo Casado, ha dedicat aquest matí a Algesires a donar-se la mà amb els migrants rescatats, això sí, envoltat de desenes de periodistes que recollien tots i cada un dels moments que ha compartit amb ells.

Casado ha aprofitat l'ocasió per proposar un pla Marshall a Àfrica "per a la institucionalització, inserció laboral, educació i oficines d'ocupació per a una immigració regulada, legal, amb igualtat de drets, que puguin venir a les campanyes agrícoles o turístiques a Espanya i després puguin tornar als seus països" i ha presumit que això és el que el PP "ha fet quan ha estat al govern [espanyol]".

En aquest sentit, ha continuat insistint en la idea que "no hi pot haver papers per a tothom" i, precisament amb aquest argument, ha instat el govern de Pedro Sánchez a tenir "responsabilitat, coordinació i suport a la feina de la policia i la Guàrdia Civil".

Davant d'això, el PSOE s'ha rebotat i s'ha qüestionat si Casado els ha comentat als migrants que "hi ha milions d'africans esperant" —com ja va dir l'altre dia— o que a Espanya "no hi ha papers per a tots". Donant per fet que a les persones rescatades no els ha dit res, els socialistes li han retret que "s'ha de tenir molt poca decència i molta demagògia per fer això".

Diumenge ja va deixar anar que "hi ha un milió d'immigrants esperant a les costes líbies que estan plantejant-se una nova ruta a través d'Espanya".