El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha parlat avui de l'"efecte cridada" per part del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb la seva visita a l'Aquarius, al mateix temps que ha rebutjat la "demagògia" per parlar d'immigració i ha assegurat que "no és possible papers per a tots".

En la seva intervenció davant de la Junta Provincial del PP d'Àvila, ja que Casado és diputat per aquesta circumscripció, el nou president del PP ha sostingut que en matèria d'immigració "no hi ha cabuda per la demagògia" i que als membres de la seva formació també els "afecta veure aquestes imatges".

Tanmateix, ha dit que el seu partit no pot ser "populista" i que el que els espanyols busquen és "un partit que digui clarament que no és possible papers per a tothom" i que "no és possible que Espanya pugui absorbir milions d'africans que vinguin a buscar un futur millor a Europa".

"I com no és possible, hem de començar a dir-ho, encara que sigui políticament incorrecte," ha argumentat el líder del PP, que ha vinculat la situació actual de la immigració amb l'"efecte cridada amb la visita del president del govern espanyol al vaixell Aquarius".

En aquest sentit, ha assegurat que "mentre Sánchez era a València rebent un vaixell, a Almeria i a Algesires estaven arribant 1.500 immigrants".

"Hi ha un milió d'immigrants esperant a les costes líbies que estan plantejant-se una nova ruta a través d'Espanya", ha dit el president del PP, qui s'ha referit a "estudis d'ONG que diuen que hi ha 50 milions d'immigrants africans que estan recaptant diners per poder fer aquestes rutes en les quals les màfies els cobren de 2.000 a 4.000 euros deixant-los en taüts flotants".

Davant d'aquesta situació, ha comentat que el PP ofereix "fortalesa" per "defensar" les forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

En aquest context, Pablo Casado ha anunciat que visitarà Ceuta i Algesires per "abraçar a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional" i "donar-los les gràcies perquè estan defensant les fronteres" d'Espanya, així com els "drets i llibertats" i els espanyols.

Igualment, ha defensat la necessitat de la "cooperació internacional, perquè la frontera sud d'Europa es vegi com una política conjunta de la unió de forma eficaç i una cooperació amb els països d'origen", amb l'objectiu que "aquests immigrants no siguin extorsionats i no s'arrisquin a perdre la vida al mar".

"Amb aquesta política es van poder acollir 6 milions d'immigrants sense cap problema ni de seguretat ni de convivència, però cada vegada que ve el PSOE per fer-se una foto amb un vaixell d'immigrants, exposa la Policia i la Guàrdia Civil a agressions i als immigrants a l'extorsió de les màfies i als espanyols a una impossibilitat d'afrontar un estat de benestar", ha apuntat.