El president del PP, Pablo Casado, ha titllat l'acreditació dels presos polítics electes a les Corts "d'espectacle de provocació" i d'"escarni". El líder dels populars ha demanat que "es prenguin les mesures que siguin necessàries perquè els cinc processats siguin suspesos com a parlamentaris immediatament".

Casado ho ha dit aquest dilluns al Congrés a la primera reunió dels diputats i senadors electes del PP. El president dels populars ha criticat que persones que han comès "delictes gravíssims" i han provocat fets "fatídics" puguin participar a la sessió de constitució del Congrés i del Senat de dimarts.

Per això, Casado ha dit que el PP ha de "defensar més que mai la democràcia, la Constitució i les llibertats". El líder del PP també ha tornat a dir que reclamaran que tots els diputats hagin de jurar o prometre el càrrec per la Constitució i pel rei "sense humiliacions a la legalitat". Casado ha dit que la legislatura que dona el tret de sortida aquesta setmana serà la de la "incertesa" i la "disgregació".

Sobre els presos electes, Casado ha afirmat que cal defensar la democràcia espanyola més enllà del poder judicial i per això ha exigit la suspensió com a diputats d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull i com a senador de Raül Romeva. Casado ha dit que se'ls hauria de suspendre en aplicació de l'article 21 del reglament de les Corts i del 384 de la llei d'enjudiciament criminal.

Líder de l'oposició

"No ens conformem amb liderar l'oposició. Volem liderar el nostre país des de l'oposició", ha reblat Casado. El líder del PP ha fet referència a Cs, que assegura que liderarà l'oposició, i ha dit que el debat que planteja Albert Rivera és inexistent perquè és obvi que qui lidera l'oposició és la segona força al Congrés, que és el PP amb 66 diputats.

Casado ha fet menció als diputats del PP que aquesta legislatura s'han quedat fora -l'anterior eren 137- i ha confiat que tornaran a recuperar la majoria a les eleccions del 26-M. "Diumenge ens juguem molt", ha insistit Casado, que ha tornat a culpar la "fragmentació del vot" de dretes dels mals resultats del PP. "Som un gran partit i recuperarem poder territorial", ha afirmat. 

El president dels populars ha dit que el PP treballarà perquè el temps que governi Pedro Sánchez no sigui "perdut" o "marxa enrere". "Sánchez no deixarà de sorprendre'ns", ha afirmat, i l'ha criticat per "presumir d'una victòria exigua" amb 123 diputats al Congrés. També ha tornat a rebutjar l'abstenció del PP per investir-lo perquè no hagi de dependre dels independentistes, a qui Casado ha descrit com a "socis extremistes".