Si fa 24 hores el convidava a través d'una roda de premsa a tornar-se a asseure al voltant d'una taula per dialogar, aquest dimecres a la tarda Quim Torra ha traslladat la petició formal a Pedro Sánchez, a través d'una carta curta i concisa. Sense embuts.

El president de la Generalitat emplaça el cap de l'executiu espanyol a trobar-se "amb caràcter d'urgència" una vegada superat el cicle electoral "i que els afers que ocupen els nostres governs són més candents que mai". A la missiva, de dos paràgrafs, Torra avança que el seu gabinet contactarà amb Moncloa per convocar la reunió "tan aviat com sigui possible". I conclou assenyalant la conveniència que tots dos abordin "les qüestions més urgents i transcendents d'acord amb els mandats electorals que hem rebut cadascú". 

Per acabar, deixa oberts tant la data com el lloc a la disponibilitat de Pedro Sánchez. L'última vegada que tots dos van veure's va ser el 20 de desembre al Palau de Pedralbes. Al cap d'unes setmanes, el diàleg va frustrar-se després de la manifestació de VOX, el PP i Cs a Colón. 

Fa només uns dies, Torra va enviar un altre escrit al president espanyol instant-lo a complir amb la resolució de l'ONU que recomana alliberar i indemnitzar els presos independentistes.