"Estimat President Torra", comença la carta amb què el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha respost la contraproposta de calendari del president, Quim Torra, per a la posada en marxa de la taula de negociació entre els dos governs. I això no obstant, des del gabinet del president s'assegura que la missiva, que la Moncloa ha fet pública poc abans de les 11 del matí, no ha arribat al Palau de la Generalitat fins a dos quarts de tres de la tarda.

Mentre la carta apareixia publicada a tots els mitjans, a la plaça Sant Jaume només s'havia rebut un missatge a través del mòbil en què s'informava que se'ls faria arribar una carta proposant que la reunió sigui el dia 26. Finalment, a dos quarts de tres ha arribat el mail de la Moncloa amb la missiva.

Amb aquesta carta, el gabinet de Pedro Sánchez responia a la que li havia fet arribar Torra a primera hora del matí, advertint que la reunió del dilluns era impossible per raons de la seva agenda personal i oferia altres dates alternatives.

 

Reunió Torra-Aragonès

De moment, i després de la tensió provocada entre els socis de Govern per la proposta de Sánchez de posar en marxa dilluns la mesa, el president i el vicepresident, Pere Aragonès, han abordat la cita en una reunió al Palau de la Generalitat en la qual també han participat el president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, i la diputada de JxCat Elsa Artadi.

Fonts del Govern asseguren que aquesta trobada ja estava prevista des de dimarts i ha servit per analitzar, entre d'altres qüestions, la composició de la part catalana. A més de Torra i Aragonès, hi figurarien les conselleres Meritxell Budó i Ester Capella. No es descarta la presència de representants dels grups parlamentaris, tot i que els noms que han transcendit de la part del govern espanyol són tots membres del Consell de Ministres.

Per part de l'executiu espanyol, s'ha fet públic que hi acudiran a més del president espanyol, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, els ministres catalans Salvador Illa, del PSC, i Manuel Castells, dels comuns, i les ministres Carmen Calvo i Carolina Darias.