Resposta del president de la Generalitat, Quim Torra, al president espanyol, Pedro Sánchez, sobre la proposta de constituir la mesa de negociació dilluns que ve a Madrid. Torra ha enviat a primera hora del matí una carta al seu homòleg espanyol en què descarta la trobada entre governs el dia 24 de febrer i lamenta que el diàleg no comenci amb bon peu. 

El president català argumenta que fer propostes de data de reunió a través dels mitjans de comunicació, sense haver pactat abans l'agenda de les dues parts, no és la manera de mostrar que es vulgui "un diàleg honest i fructífer".

Ara bé, Torra mostra la seva disposició a reunir-se com més aviat millor. No pot el dilluns dia 24 però proposa uns altres cinc dies, com directament demà divendres dia 21 de febrer o diumenge dia 23 de febrer. La resta de dates que ofereix són de la setmana vinent: el 26, 27 i 28 de febrer. 

Pel que fa al contingut de la reunió, Torra avança que vol tractar sobre l'exercici del dret a l'autodeterminació i la fi de la repressió. I inclou la proposta de "mediació internacional".

El contingut de la reunió

La carta també inclou el contingut que la delegació catalana ha decidit portar a la reunió. Aquest inclou el "reconeixement i exercici del dret d'autodeterminació de Catalunya" i la "fi de la repressió", així com "amnistia i reparació" i reconeixement de totes les parts en conflicte, incloent presó i exili.

Torra també reclama al president espanyol que per assegurar unes "condicions favorables de negociació", cal un sistema de validació i "proposta de mediació internacional". 

En l'escrit, Torra assegura també que la Moncloa ja sabia que dilluns 24 ell no tenia disponibilitat per "motius personals i d'agenda". 

La resposta del president de la Generalitat arriba després que aquest dimecres Sánchez fes pública la proposta de constituir la mesa dilluns que ve a Madrid. Des de Palau es lamenta que s'hagi avançat una data sense "cap acord, ni tenint en compte l'agenda del president Torra".

Aquest dimarts la consellera de Presidència, Meritxell Budó, havia assegurat que la proposta que la reunió se celebrés al llarg del mes de febrer havia estat plantejada per Sánchez, no per Torra, i que el president reclamava que abans de constituir la mesa s'acordessin els termes exactes en què s'havia de celebrar i qüestions concretes com la figura del mediador.