El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha demanat la dimissió del conseller d'Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé (ERC), després d'haver estat condemnat per desobediència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

"Una persona condemnada per ajudar en un procediment il·legal de recol·lecta d'urnes, de votacions il·legals, que no ha respectat la llei no pot ser la persona encarregada de vetllar per la pulcritut democràtica d'unes eleccions. És evident que una persona ja condemnada deixa de tenir l'exemplaritat en el respecte a les lleis que s'ha d'exigir al responsable de l'organització d'unes eleccions. Per això ha de dimitir el senyor Solé", ha dit en una atenció als mitjans després de visitar la fàbrica Nylstar de Blanes.

Tot i les exigències de Carrizosa, la sentència encara no és ferma. Arran del recurs que presentarà la defensa del conseller, com ja va passar amb el president Quim Torra, serà el Tribunal Suprem l'òrgan haurà de pronunciar-se definitivament sobre si manté la pena o la modifica. No obstant això, per al líder de Ciutadans, la condemna per sí sola ja "hauria de provocar la dimissió de Solé". Carrizosa també ha anunciat que el seu grup ja ha demanat la compareixença del vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, perquè expliqui qui substituirà Solé.

El TSJC i les eleccions

Pel que fa a la decisió d'aquest mateix tribunal de mantenir, per ara, les eleccions pel 14 de febrer, Carrizosa ha tornat a carregat contra el "nyap" del Govern a l'hora de fer el decret i ha criticat que es culpi els tribunals de la decisió. "I miri que nosaltres som dels que estem a favor d'ajornar les eleccions per qüestions sanitàries. És urgent que el Govern doni alternatives a aquesta resolució i contacti amb la JEC per veure com ho ha de fer", ha dit.

"Condemnem tota intenció de carregar contra els tribunals a conseqüència d'aquesta resolució. I miri que nosaltres som dels que creiem que les eleccions s'han de posposar. Que el Govern en la mesura dels possible contacti amb la Junta Electoral Central (JEC) i li pregunti com s'ha de fer vàlidament un decret per aconseguir que aquestes eleccions no se celebrin el 14 F", ha conclòs relacionant la "inseguretat jurídica" del decret amb la "marxa d'empreses per culpa del procés.