El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha protagonitzat un discurs força esbojarrat al Parlament durant el debat d'investidura de Pere Aragonès i ha acabat tractant Catalunya d'"autonomia fallida".

Abans, el líder taronja ha menystingut la majoria de vots independentistes, tractant-los d'antidemocràtics. "L'al·lucinant acord que li permet presentar-se a la investidura només passa a Catalunya", ha dit acusant els partits independentistes de "rebutjar la democràcia liberal". "La democràcia està en perill per l'augment de les forces antiliberals", ha reflexionat després d'afirmar que el sistema actual és el que "major quotes de riquesa ens ha donat".

Un dels exemples que Carrizosa ha posat per tractar d'anòmal l'acord entre ERC i la CUP ha estat la reforma del model d'ordre públic. "L'acord és posar els Mossos als peus dels seus agressors per acontentar els antisistema", ha dit per advertir que "debilitar els Mossos" suposa "degradar la democràcia" i "menystenir els que tenen negocis al carrer que han patit l'espoli durant les últimes setmanes".

Carrizosa també s'ha referit a l'abstenció de Jaume Alonso Cuevillas sobre la delegació de vot de l'exconseller Lluís Puig i ha amenaçat amb una bateria d'accions judicials contra l'independentisme: "S'avorriran dels nostres recursos".

El suplicatori de Puigdemont

L'altre exemple que Carrizosa s'ha tret de la màniga per tractar Catalunya d'anomalia entre la resta de democràcies europees ha estat la votació del suplicatori dels eurodiputats exiliats de JxCat. El líder taronja s'ha vantat que els tres principals grups de l'Eurocambra, conservadors, socialdemòcrates i liberals, van votar-hi a favor perquè "creuen que Espanya és una democràcia".

Tanmateix, Carrizosa ha obviat que el 42% dels vots contraris a la persecució de la justícia espanyola va requerir el suport de diversos diputats socialdemòcrates, més dels que ell ha considerat com "excepcions" puntuals.

Sobre el desacord que, per ara, ERC i JxCat mantenen, Carrizosa li ha tret importància i ha opinat que "necessiten més temps per repartir-se els xiringuitos" i "buscar-li un lloc al senyor Puigdemont, que vol seguir manant en el procés", en referència a la disputa entre republicans i postconvergents sobre el paper del Consell per la República en aquesta legislatura.

Per últim, Carrizosa ha aprofitat per burlar-se de l'Enxaneta, tot i l'èxit que ha suposat, i ha comentat -amb el to d'algú que es troba a la barra d'un bar- que "el somni del senyor Puigneró és plantar l'estelada a Mart", entre les rialles dels parlamentaris unionistes.