Nefasta. Així ha qualificat el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, la gestió de la Covid-19 feta pel Govern en un ple extraordinari sobre la pandèmia celebrat aquest dimarts al Parlament.

"La gestió de la crisi en la primera onada va ser nefasta", ha denunciat Carrizosa advertint que durant la segona onada s'estan cometent els mateixos errors. "Han rebutjat els rastrejadors de l’exèrcit i la tornada a l’escola ha estat un caos. Hem tingut al capdavant una consellera sense formació sanitària i han donat pals de cec a l'Hospitalet i Lleida", ha posat com a exemple.

El procés, la causa de tots els mals

Per al líder del partit taronja, el motiu és clar: el procés independentista. "Sembla que aquí a Catalunya estem més per altres temes que per doblegar la corba. S’ha de tapar el forat negre del procés perquè es deixi de menjar els diners de tots. Més metges i menys endollats", ha reivindicat.

Carrizosa també ha retret a JxCat i ERC que "fa anys i anys que governen i gestionen milers de milions d'euros" però culpen l'Estat de les "mancances de l'administració. "Resulta que sempre en té la culpa Madrid, els jutges o els ciutadans, però vostès mai assumeixen responsabilitats. No poden culpar Madrid de tot", ha criticat.

Ple parlament Covid-19 Carrizosa Ciutadans - Sergi Alcàzar

El líder de Cs, Carlos Carrizosa, durant la seva intervenció al ple | Sergi Alcàzar

Tot i això, Carrizosa ha reconegut que cal una millora del finançament, però també ho ha aprofitat per carregar contra el Govern i, concretament, contra el vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Salut, Alba Vergés. "No ens podem permetre deixar les cadires buides com han fet la senyora Vergés i el senyor Aragonès. Sembla que ens vulguin excloure per seguir amb el procés", ha criticat.

En aquesta línia ha afirmat que els independentistes no tenen la salut pública com una prioritat, a diferència de la seva formació: "Si nosaltres governéssim, ho seria". "Les retallades d'Artur Mas continuen a Catalunya", ha afegit. 

Així doncs, Carrizosa ha fet una crida a "estar a l'alçada de la humanitat que s'ha demostrat amb la pandèmia" posant com a exemple la seva experiència personal a l'Hospital de Sant Pau, on va morir el seu pare a causa del virus.

Petició a Vergés: dimissió

Pel seu costat el diputat de Cs Jorge Soler ha afirmat que la consellera Alba Vergés "no estava preparada" per liderar la gestió de Salut durant la pandèmia, i creu que per prudència hauria d'haver dimitit.

"Us fa falta més autocrítica. Per què vau jugar amb els líders de la salut pública? Us heu preguntat què passarà amb les malalties no ateses? O per què no vau voler utilitzar la capacitat de les farmàcies?", ha retret Soler.