Fa menys d'un mes que el Polònia de TV3 va complir 15 anys, demostrant la seva resistència i la seva fortalesa malgrat el malestar que pot provocar en els diferents partits polítics. Ara bé, aquest aniversari no ha estat per dirigents com el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que aquest dimarts ha carregat amb duresa contra un gag del programa.

El gag en qüestió se centra en denunciar l'ús del foam per part de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra dies després que a causa d'una bala d'aquesta mena de munició mutilés d'un ull una jove que es manifestava contra l'empresonament del raper Pablo Hasél.

En el gag es veu com, còmicament, un agent de la unitat antiavalots de la policia catalana ajuda diversos ciutadans que tenen problemes quotidians a tret de foam. És certament graciós el moment que ajuda una anciana amb caminador a creuar el carrer posant-se darrere i disparant prop dels peus com si es tractés d'una pel·lícula de l'oest americà.

"Quan ja no saps què fer per blanquejar els violents i pintar la policia com els dolents de la pel·lícula, utilitzes l'"humor", a veure si així cola. Mirin l'última infàmia de TV3, aquesta caríssima maquinària de propaganda", ha piulat.

Com queda Sàmper al gag?

El cas és que el gag tampoc deixa en bon lloc el Govern ni el seu conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que apareix lloant la Brimo però només perquè té l'agent que ha protagonitzat el gag apuntant-lo a la mateixa sala de premsa.

El programa insinua que el suport expressat pel mateix conseller al cos no és del tot sincer. Precisament ahir, Sàmper va exhibir unitat amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a l'hora de donar suport als cossos i condemnar "la violència" dels aldarulls, que el dissabte passat van acabar amb l'intent de cremar un furgó de la Guàrdia Urbana.

"Els drets fonamentals són una cosa. La violència n'és una altra", va dir el conseller fent un resum de la reunió, on es va analitzar tot el que ha passat els darrers dies i on es va concloure que hi ha bona coordinació entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona: "No podem parlar de millor coordinació. Frega l'excel·lència".