L'encara líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, és conseqüent amb el partit que representa i admet que tem més per les polítiques de la CUP que les de Vox. Cal veure la configuració dels governs a la Comunitat de Madrid i la Junta d'Andalusia, amb els taronges al costat del PP i el partit d'ultradreta, per entendre la seva reflexió.

En declaracions a TV3 ha estat rotund: "No em preocupa que Vox arribi a la Generalitat ni a condicionar les polítiques de Parlament. Com a oposició, em fixo molt més d'aquelles forces que sí poden condicionar. Les meves energies estaran més ficades en el control del Govern i facin el que han de fer, polítiques pels catalans que estan endinsats en una crisi i la inestabilitat de la CUP és molt rellevant. I de Vox, és una circumstància que no ho veiem tan rellevant per la política catalana".

Precisament, el periodista Ricard Ustrell li ha preguntat si la conclusió de les seves declaracions és que té més por de la CUP que de la formació de Santiago Abascal i s'ha agafat al poder que li podrien donar als cupaires com a causa de les seves reflexions: "Si vostè vol buscar un titular d'aquesta mena, em preocupa els partits que poden governar que no els que estaran a l'oposició com jo". I ha afegit: "Ens preocupa que la CUP presideixi el Parlament de Catalunya o formi part del govern, perquè és un signe d'inestabilitat. Ens oposarem que la CUP condicioni la política catalana. És una força ara mateix residual però sí poden condicionar la formació de Govern i comparteix iniciatives que no són de la majoria de Catalunya. Ens pot endinsar encara més a la crisi d'ordre, que ja tenim, i econòmica.

Escombrant cap a casa, evita ser crític amb la clatellada que ha patit a les darreres eleccions: "El que hem de fer és posar-nos a treballar i fer una anàlisi per saber en què hem fallat i per què no hem estat capaços de mobilitzar bona part dels nostres votants. Els restauradors i els comerços han de tenir un entorn per treballar. Continuem sent necessaris, com a crítica al Govern". L'oposició parlamentària avisa que serà dura.

Aa també es parla de que la CUP lideri la presidència al Parlament. La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, ha advertit que les diferències en el programa de la CUP amb Junts però també amb ERC són molt grans. Una opció és que en comptes d'estar dins el Govern, la candidatura liderada per Dolors Sabater tingui una funció destacada dins el Parlament. Sabrià no ho descarta, però tampoc és la primera via que estan avaluant: "M'agradaria que la CUP fes el pas que no ha fet ara, agafar responsabilitats dins l'àmbit del Govern. Si tenen aspiracions diferents en l'àmbit parlamentari, doncs que ho posin sobre la taula, estem disposats a parlar de tot sempre".