El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha carregat avui contra la fiscalia en el seu compte de Twitter perquè porta "9 dies i 21 hores “confinat a la cel·la”.

A Rull, com a la resta de polítics presos, se’ls va concedir el tercer grau, cosa que els permetia dormir el cap de setmana a casa. Per això, el 17 de juliol van sortir del centre penitenciari. 

turull rull lledoners suspensió tercer grau - efe

Rull, a l'esquerra, entrant amb Jordi Turull al centre penitenciari de Lledoners / EFE

Fiscalia assedegada de venjança

Ara bé, el 30 de juliol Rull va tornar a Lledoners, on complia condemna, aquest cop per no tornar a trepitjar el carrer en molt temps. Això es deu el fet que la fiscalia va demanar que se li retirés el tercer grau, una petició a la qual va resoldre a favor el jutjat de vigilància penitenciària número 5. 

Per Rull, la suspensió del seu tercer grau i, per tant, que no pugui sortir de la presó cap dia, es deu al fet que s’ha topat amb una fiscalia que està “assedegada de venjança” alhora que existeix “una jutgessa que ignora el Dret”.

L’exconseller ha ressaltat que “malgrat la duresa d’aquestes condicions, és increïble” la capacitat que tenen “les persones de resistir” davant qualsevol situació adversa.

Rull té clar el que l'impulsa a seguir cap endavant: “Les conviccions i la família, els meus baluards”.