Després del gir de guió d'ERC per governar en solitari a Catalunya, l'entesa renovada entre els republicans i el govern espanyol no ha estat tampoc ben rebuda. La diputada de Junts al Congrés de Diputats, Míriam Nogueras, ha criticat que ERC sacrifiqui el Govern independentista i prioritzi "l'estabilitat del Regne d'Espanya". "La Generalitat de Catalunya al servei de Madrid. Inaudit", ha lamentat Nogueras en una piulada. 

Davant el que Nogueras qualifica d'un engany, la diputada de Junts es mostra contundent pel que fa a futurs pactes amb l'estratègia dels republicans. "Junts no regalarà la Generalitat de Catalunya a Espanya", ha remarcat. 

TUIT Nogueras ERC Gobierno

@miriamnoguerasM. / Twitter

"Ja no és una cosa excepcional"

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, s'ha reunit aquest dilluns amb el diputat d'ERC, Gabriel Rufián. Díaz ha apostat per “reiniciar la legislatura” i ha defensat la proposta de diàleg dels republicans. En sintonia, s'ha parlat de reformes legislatives i de la situació dels presos, i han assegurat que tindran més trobades com aquesta.

yolanda diaz gabriel rufian reunio - EFE

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, s'ha reunit aquest dilluns amb el diputat d'ERC, Gabriel Rufián. / Efe

Des de Junts, però, Nogueras no ha vist aquest acostament amb bons ulls i ha recordat altres vegades en què ERC ha donat suport al govern espanyol. "Quan et plegues a la investidura de Pedro Sánchez, als pressupostos i a l’estat d’alarma, ja no és una cosa excepcional, és una estratègia", ha interpretat.

El terratrèmol polític a Catalunya

Tot això arriba dos dies després de l'anunci del vicepresident en funcions, Pere Aragonès, d'apostar per un Govern en solitari amb el principal argument que l'acord amb Junts estava lluny d'assolir-se. Una interpretació totalment allunyada de la del partit de Carles Puigdemont. Nogueras assegura que l'acord estava "quasi tancat amb Junts" i critica el "gir de 180° d’ERC".

També la vicepresidenta del partit, Elsa Artadi, reiterava aquest diumenge que no estaven informats de la postura dels republicans i que es van "tirar a terra més de 80 dies de negociacions".

 

Imatge principal: La diputada de Junts, Miriam Nogueras, en una roda de premsa. / Europa Press