Un ex-alt càrrec de la Conselleria de Vicepresidència ha declarat com a testimoni aquest dijous davant del jutge Llarena i ha destacat "l'actitud col·laboradora" de Jordi Sànchez tant amb la Guàrdia Civil com amb els Mossos durant el 20-S.

Segons fonts presents a la declaració, la testimoni ha assegurat que en tot moment el to va ser de "cordialitat", que es va oferir d'intermediari i que va fer diverses propostes perquè la comitiva judicial pogués entrar i treure els detinguts.

També ha explicat que va escoltar com el mateix Sànchez s'oferia a acompanyar la secretària judicial però que aquesta va declinar l'oferiment perquè es negava a marxar sense els efectius de la Guàrdia Civil.

Segons fonts properes a les defenses, les afirmacions de la treballadora contrasten amb la declaració d'un tinent de l'institut armat present als escorcolls. Davant de la magistrada Carmen Lamela a l'Audiència Nacional va dir que Sànchez es va dedicar a "imposar" a la Guàrdia Civil. 

També han declarat dos testimonis que el dia 25 de setembre eren a Badalona quan la Guàrdia Urbana va requisar cartells del referèndum i han negat que hi hagués cap aldarull. Segons l'acusació popular de VOX, tots tres testimonis, proposats per la defensa de Cuixart, han negat la violència.