El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la portaveu del partit a Catalunya, Lorena Roldán, va "renunciar a la candidatura" per a la qual havia estat escollida en primàries fa un any i que per això ell va ser designat nou presidenciable de la formació. En una entrevista amb 'El Español', ha explicat que el cas està "previst als estatuts" i permet que el Comitè Executiu de Cs designi un cap de llista.

"La renúncia de la Lorena es produeix en analitzar conjuntament la direcció del partit en l'actual situació política de Catalunya", ha afegit. La formació va justificar el canvi dient que apostaven per un candidat amb dedicació exclusiva a Catalunya –Roldán és també senadora– i per facilitar una aliança electoral amb el PPC i el PSC. "Donada la posició d'ella al partit, s'arriba a la conclusió que això seria el més apropiat per no perdre cap vot constitucionalista", ha explicat, i ha lloat la "generositat de fer un pas al costat" de Roldán.

Crida al PSC per fer coalició

Carrizosa ha tornat a insistir als socialistes perquè se sumin a la proposta d'una candidatura conjunta amb Cs i el PP –que els populars encara no han acceptat– i els ha advertit que "presentar-se a les eleccions dividits seria una irresponsabilitat". "Posaria de manifest que somien amb un tripartit que doni continuïtat amb Podem i ERC al desori al qual ens ha dut el projecte secessionista", ha afirmat. A més, ha considerat "imprescindible" el PSC per aconseguir un canvi de govern que prengui la Generalitat a l'independentisme.

Tot i aquest oferiment a múltiples bandes, Carrizosa ha negat haver explorat repetir una aliança amb l'ex-primer ministre francès i ara regidor a l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls. Malgrat que es van presentar conjuntament a les eleccions municipals del 2019, el dirigent taronja ha assenyalat que no ho han estudiat i que Valls "ni tan sols ha expressat el seu propòsit de concórrer a les eleccions".