El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha felicitat el nou cap de l'executiu català, Quim Torra, després que aquest últim hagi pres possessió del càrrec aquest matí. Des de Berlín, Puigdemont li ha desitjat "encerts" en la nova etapa que s'obre al Govern de la Generalitat, ara sota el comandament de Quim Torra.

"Moltes felicitats, molts encerts i tot el meu suport, afecte i agraïment", ha exposat el president Puigdemont en un breu missatge a Twitter. Amb aquest text afectiu, el president a l'exili es dona per culminat el traspàs de la presidència de la Generalitat a Catalunya. Puigdemont, per la seva banda, encapçalarà el Govern de la República des del seu exili.

Puigdemont ha felicitat Torra, que avui ha pres possessió del càrrec utilitzant la mateixa fórmula que el president a l'exili el gener de 2016. De fet, el nou president ha volgut representar la continuïtat del Govern i ha promès el càrrec jurant lleialtat al poble de Catalunya i al Parlament. 

El que ha estat molt diferent ha estat la posada en escena. Mentre Puigdemont va prendre possessió com mana la tradició, en presència del seu predecessor, el president Mas, i de la principal plana política del país, l'acte d'avui ha estat més aviat discret, amb l'única presència institucional del president del Parlament, Roger Torrent, i el secretari del Govern, Víctor Cullell. No ha assistit cap representant del govern espanyol, fet del tot inusual.