El president Carles Puigdemont ha assegurat que veu "positiva" la conversa amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i ha dit que van coincidir "en algunes coses". La conversa va ser diumenge, va tenir uns 45 minuts de durada i és el primer contacte formal del polític a l'exili amb el responsable d'una de les formacions que configuren la majoria de govern a Espanya.

A la sortida de la reunió d'aquest matí a Waterloo amb el president Quim Torra i representants d'ERC, JxCat, el PDeCAT i les entitats ANC i Òmnium, Puigdemont ha negat que l'entrevista telefònica amb Iglesias es fes en nom del govern espanyol. "Ni ell ho va pretendre, ni podria fer-ho", ha dit davant dels mitjans.

Pel que fa a la possibilitat que el líder de Podemos es reuneixi amb ell a Bèlgica, el president ha confirmat que "està sobre la taula" i no ha dit si confia que la trobada es produeixi.

Segons va explicar Iglesias després de la trucada, els dos polítics van parlar de "la situació política a Catalunya i a Espanya, de l’escenari polític creat després de la moció de censura, de les noves correlacions de forces parlamentàries al Congrés dels Diputats i de la situació dels presos polítics i dels exiliats".