El president a l'exili Carles Puigdemont creu que la polèmica pels llaços amb la Junta Electoral Central (JEC) demostra "l'actitud de l'Estat amb els drets fonamentals" i reivindica viure en un estat “veritablement democràtic” on no hi hagi “censura”.

“Els posen nerviosos llaços quan són grocs, blancs, i pancartes que demanen llibertat d’expressió o democràcia”, ha destacat en declaracions als mitjans des del Parlament Europeu. Després que Torra hagi retirat símbols i pancartes i hagi anunciat una querella per prevaricació contra la Junta Electoral, Puigdemont ha apuntat que amb la seva “fermesa” Torra ha demostrat “per què és president de la Generalitat i quina és la responsabilitat d’un president d’un país com Catalunya, que lluita per la seva llibertat”.

“El president va fer bé de plantejar aquest desafiament i fermesa, perquè si els drets fonamentals no es defensen des de la convicció al final ens quedarem sense drets”, ha conclòs, i ha traslladat el seu “suport” en les decisions que prengui.

Puigdemont ha fet aquestes declaracions des de l’Eurocambra, on ha estat convidat per l’eurodiputada Helga Stevens (N-VA) a participar en una jornada sobre el llenguatge de signes. És el segon cop que l’expresident trepitja el Parlament Europeu d'ençà que és a Bèlgica, després de fer-ho fa uns dies per inaugurar una exposició sobre el català.