El director del gabinet de Presidència del govern espanyol i mà dreta de Pedro Sánchez, Iván Redondo, ha donat positiu en coronavirus, segons ha informat La Moncloa mitjançant un comunicat. Segons l'executiu espanyol, els serveis mèdics de Moncloa no han detectat cap altra incidència i "no hi ha hagut contractes estrets professionals en les últimes 48 hores". Redondo es troba bé, no té símptomes i romandrà en aïllament, "tal com marquen els protocols sanitaris".

Aquest no és el primer cas de Covid dins de l'entorn més immediat del president espanyol o en el si de l'Executiu de Sánchez. De fet, el mateix president va haver de confinar-se després de reunir-se amb Emmanuel Macron el passat mes de desembre. A més, l'esposa del president, Begoña Gómez, també va tenir coronavirus el passat mes de març.

Els primers ministres a haver-se de confinar van ser Irene Montero i Pablo Iglesias, ja que la primera va donar positiu. De fet, ells dos van ser els qui van anunciar que, en aquest cas, la ministra havia donat positiu i que per tant tots dos passarien a fer una quarantena. El cas de la ministra va ser asimptomàtic i no va tenir cap mena de complicació mèdica, igual que la ministra Carolina Darias, que també va haver d'estar confinada després de donar positiu.

El cas més greu en el si de l'executiu espanyol va ser el de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, quan el passat mes de març va donar positiu en coronavirus pocs dies després d'haver estat ingressada en una clínica de Madrid amb una infecció respiratòria. Finalment, Calvo va superar la malaltia després de dues setmanes de quarantena.