Primer va ser el Congrés, on ja hi ha tres diputats contagiats. I avui, el coronavirus ha arribat al govern espanyol. La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha donat positiu a la prova del Covid-19, segons ha anunciat la Moncloa en un comunicat. Com a mesura de prevenció, el vicepresident Pablo Iglesias es troba també en quarantena. 

Tots els membres del govern de coalició PSOE-Podemos seran sotmesos al llarg d'aquest matí a proves diagnòstiques. Els resultats se sabran a partir de la tarda i l'executiu es compromet a fer-los públics de manera oficial. 

El propi líder de Podemos ha explicat al seu compte de Twitter que es quedarà a casa confinat fins que li comuniquin el resultat de les proves. 

Consell de ministres de mínims

Justament aquest migdia, a les 12.30, hi ha prevista una reunió del consell de ministres. En aplicació del protocol de prevenció i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, només hi participaran presencialment aquells ministres que siguin del tot imprescindibles per a l'aprovació del pla de xoc contra el coronavirus que s'aprovarà avui. 

Un cop acabi el consell de ministres, el president compareixerà en una roda de premsa durant la qual les preguntes dels periodistes es faran també telemàticament.

A partir de llavors, la resta de reunions previstes a l'agenda del president Pedro Sánchez es faran només per via telemàtica, començant per la trobada que mantindrà aquesta tarda amb els agents socials. 

Irene Montero manifestació del 8 M EFE

Irene Montero va participar, com altres companyes de l'executiu espanyol, a la manifestació del 8-M a Madrid.