La candidatura de Toni Cantó per a les pròximes eleccions a la Comunitat de Madrid perilla. El PSOE ha registrat una denúncia davant de la Junta Electoral Provincial de Madrid en què impugna la seva candidatura com a número cinc de la llista que encapçala Isabel Díaz Ayuso, segons ha avançat elDiario.es.

En el recurs, els socialistes assenyalen que l'exdirigent de Ciutadans, que encara no ha estat expulsat del partit taronja tot i haver estat inclòs en una llista del PP, no compleix "amb els requisits d'elegibilitat" establerts a la legislació vigent "per no tenir la condició d'elector, ni resident, ni el veïnatge civil a la Comunitat de Madrid a data d'1 de gener de 2021".

Els socialistes recorden que "la legislació electoral madrilenya, seguint el disposat a la Constitució Espanyola, i en consonància, amb la legislació electoral valenciana i de la resta de les comunitats autònomes, considera veïns amb drets polítics, a aquells residents en la seva comunitat i no en una altra, que, per tant, adquireixen el dret a ser electors i elegibles".

La trajectòria de Cantó ha fet que als socialistes no els costés gens ni mica posar aquesta denúncia. Només han hagut de recordar que l'exdirigent taronja "va ser diputat autonòmic de les Corts Valencianes i resident en aquella comunitat, per tant, elector i elegible en aquella autonomia fins, almenys, el 17 de març, data de la seva renúncia en aquella Cambra.

Les bandades de Cantó

Cantó, que és un dels dirigents que més ha criticat públicament l'estratègia seguida per Ciutadans arran de les eleccions catalanes, va anunciar fa nou dies que deixava els seus càrrecs a la formació taronja, renunciava a l'acta de diputat i deixava la política. "Només em plantejo ara trucar al meu representant per començar a treballar d'aquí a poc", va dir en el seu moment.

El mateix dia de la seva dimissió va apostar perquè PP i Ciutadans anessin junts als comicis madrilenys, mentre apel·lava a un vot útil de centredreta. Posteriorment, ha indicat que pensaba anar a un míting d'Ayuso.

L'exdirigent de Ciutadans tenia ja bona relació amb la presidenta regional madrilenya. La mateixa Ayuso va explicar públicament que en una ocasió, després de les eleccions catalanes, va dinar amb Cantó i amb l'exconsellera de Cultura Marta Rivera (Cs).