Toni Cantó dimiteix de l'executiva de Ciudadanos i renuncia a la seva acta de diputat. El naufragi del partit taronja i la seva líder, Inés Arrimadas, ha quedat en un segon pla amb l'anunci de Pablo Iglesias com a candidat de les eleccions a la Comunitat de Madrid i la rivalitat que ven arreu amb Isabel Díaz Ayuso. Però, en paral·lel, els taronges veuen cada vegada més lluny el seu poder d'incidència en l'esfera política i, de retruc, pública. Cantó assegurava aquest matí a la Cadena Cope que lluitaria "fins al final per aconseguir" que el seu partit tirés endavant. Només ha fet falta esperar a aquest migdia, perquè la teòrica lluita de la que pregonava arribés al seu desenllaç.

Molt crític amb Arrimadas, ha afirmat que els fets s'han precipitat després de la negativa que ha trobat dins l'Executiva Permanent a les seves propostes. La principal? La dimissió en bloc de tota ella: "Arrimadas podia escollir entre protegir el partit o la seva executiva i ha decidit l'executiva. He demanat que es votés i no se m'ha permès. S'han d'assumir responsabilitats i no s'ha fet. A banda d'això, que tenia el propòsit de donar veu als afiliats perquè recuperin el partit de les dues últimes sotragades, em preocupen dues coses més". En aquestes preocupacions ha apuntat que es retiri "la ridícula moció de censura a Múrcia" que ha titllat "d'esperpèntica" i, de l'altra, la Comunitat de Madrid on recorda que "el centre-dreta no es pot perdre" perquè representa "l'eix de la llibertat i la prosperitat econòmica i s'ha de donar exemple a la Moncloa".

L'actor, reconvertit a polític, avisa que Ciudadanos no pot anar sol i demana aliances amb el Partit Popular tot i que "no sembla que estiguin gaire per aquesta labor", ha reconegut. També ha carregat tintes contra l'exvicepresident de la Comunitat i ara també excompany de partit de Cantó, Ignacio Aguado: " Ell és una de les raons per les quals dimiteixo". Cantó té previst viatjar fins a València per entregar la seva acta de diputat.

Recorda Rivera

Tampoc ha perdut l'oportunitat d'enviar un missatge a Albert Rivera: "Li tinc molt carinyo, ell sí va saber donar tota una lliçó de com ens hem de comportar en la política". Cal recordar que el PP ha intensificat la seva relació amb l'expresident de Ciutadans Albert Rivera i ha contractat de nou el bufet en el qual treballa per recórrer davant el Tribunal Constitucional la nova Llei d'Educació (LOMLOE), més coneguda com a llei Celáa.

Envoltat de periodistes que escoltaven atentament a Cantó, aquest ha marxat reconeixent que estava "cabrejat", "fotut" i es trobava en un estat "lamentable". Aquest matí, ja feia un avís per a navegants des de la Cope, on reiterava que no preveia un altre escenari que no passés per depurar responsabilitats. No només en els episodis viscuts la setmana passada, sinó també pel fracàs de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. Cantó ha definit els darrers temps de Ciudadanos com un "mes horribilis" però es mostra esperançat en "l'espai liberal" que Espanya "necessita tenir".