La paella que la periodista i escriptora Pilar Rahola va organitzar a la Catalunya Nord segueix portant cua. L'últim en pronunciar-se ha estat un dels assistents, el diputat de Junts al Parlament Joan Canadell, que ha sortit al pas de les crítiques.

"Estàvem en un lloc de la Catalunya Nord, on les normes són tenir certificat de doble vacunació o test d'antígens de 24 hores màxim per poder creuar la frontera. No es va incomplir cap norma. Gràcies", ha tuitejat.

joan canadell TUIT

I és que certament, actualment a França, com a regla general, no és obligatori l'ús de la mascareta a l'aire lliure. Sí que és obligatori, en canvi, en espais tancats, en el transport públic i en determinades situacions a l'aire lliure (aglomeracions, cues, mercats, esdeveniments esportius i culturals etc.).

A la trobada, a més de delectar-se amb un arròs pantagruèlic, els convidats de Rahola van gaudir cantant cançons de Sopa de Cabra o Lax'n'Busto. Aquesta celebració s'emmarca en la tradicional paella que l'escriptora organitza cada any a la seva casa de Cadaqués, i que es va fer molt cèlebre l'any 2016. En aquella cita la llista de convidats incloïa l'actual president del Barça, Joan Laporta, la presentadora Helena Garcia Melero, i el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

Els comuns, a l'ofensiva

Tanmateix, els comuns ja han demanat la compareixença d'un altre dels participants, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. L'objectiu, segons han explicat els comuns, és que Puigneró "valori les restriccions fixades pel Govern de la Generalitat a causa de la Covid, com ara les trobades i àpats limitades a un màxim de 10 persones de diferents bombolles de convivència".

De fet, el mateix portaveu dels comuns, David Cid, ha acusat Puigneró d'haver-se saltat les restriccions que ha imposat el mateix Executiu. "Està molt bé que s'enviïn SMS al conjunt de la població, s'apliquin restriccions i es demani responsabilitat a la gent, però després hi ha membres del Govern que se salten, no recomanacions, sinó restriccions", ha dit en la comissió de Salut d'aquest divendres.

El senador dels comuns Óscar Guardingo ha tuitejat, irònicament, que "hi ha els grups bombolla i després als que Rahola els surt de la p...". Altres diputats dels comuns també han compartit missatges crítics amb la trobada.

La resposta d'Argimon

En la resposta que li ha demanat Cid a la comissió, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit que "tots els responsables polítics" han de "complir les normes" anti-Covid. El conseller de Salut ha afirmat que "tots els responsables polítics, tothom, i evidentment més un responsable polític, ha de complir les normes". "En això jo crec que estaríem tots d'acord", ha afegit.

 

Imatge principal: el diputat de Junts al Parlament Joan Canadell / Foto: ACN