El grup d'En Comú Podem al Parlament ha demanat que el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, comparegui a la Comissió d'Afers Institucionals.

L'objectiu, segons han explicat els comuns, és que Puigneró "valori les restriccions fixades pel Govern de la Generalitat a causa de la Covid, com ara les trobades i àpats limitades a un màxim de 10 persones de diferents bombolles de convivència".

Aquesta sol·licitud arriba després de tota la polèmica que ha generat la tradicional 'paella' presidencial que la periodista i escriptora Pilar Rahola ha organitzat a la Catalunya Nord. Entre els convidats que hi han assistit, a més del president a l'exili, Carles Puigdemont, hi havia el mateix Puigneró, els exiliats Toni Comín i Lluís Puig, el diputat de Junts Joan Canadell, el diputat d'EH Bildu al Congrés Jon Iñarritu, Albano-Dante Fachín, Jami Matamala, Josep Lluís Alay i Gemma Recoder.

A més de delectar-se amb un arròs pantagruèlic, els convidats de Rahola van gaudir cantant cançons de Sopa de Cabra o Lax'n'Busto. Aquesta trobada s'emmarca en la tradicional paella que l'escriptora organitza cada any a la seva casa de Cadaqués, i que es va fer molt cèlebre l'any 2016. En aquella cita la llista de convidats incloïa l'actual president del Barça, Joan Laporta, la presentadora Helena Garcia Melero, i el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

 

Els comuns, indignats

De fet, el mateix portaveu dels comuns, David Cid, ha acusat Puigneró d'haver-se saltat les restriccions que ha imposat el mateix Executiu. "Està molt bé que s'enviïn SMS al conjunt de la població, s'apliquin restriccions i es demani responsabilitat a la gent, però després hi ha membres del Govern que se salten, no recomanacions, sinó restriccions", ha dit en la comissió de Salut d'aquest divendres.

El senador dels comuns Óscar Guardingo ha tuitejat, irònicament, que "hi ha els grups bombolla i després als que Rahola els surt de la p...". Altres diputats dels comuns també han compartit missatges crítics amb la trobada.

La resposta d'Argimon

En la resposta que li ha demanat Cid a la comissió, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit que "tots els responsables polítics" han de "complir les normes" anti-Covid. El conseller de Salut ha afirmat que "tots els responsables polítics, tothom, i evidentment més un responsable polític, ha de complir les normes". "En això jo crec que estaríem tots d'acord", ha afegit.

 

Imatge principal: la líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, i el portaveu de la formació al Parlament, David Cid, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN