Els resultats de les eleccions a la Comunitat de Madrid, amb la contundent victòria de la dreta i la sonada patacada dels partits que conformen el govern espanyol, han de provocar la reacció dels partits independentistes. Així ho entén el diputat de Junts per Catalunya al Parlament Joan Canadell que aquest matí ha fet una crida a ERC, JxCat i la CUP a tancar un govern fort.

Canadell, a través d'una piulada, ha destacat que vist els resultats de Madrid, amb un PSOE que ha quedat molt tocat, "ERC, Junts i CUP haurien de fer una cimera immediata per tancar un govern fort". El diputat posa especial èmfasi en el fet que la taula de diàleg amb el govern espanyol "no té futur", i afegeix que la gent vol que governem per millorar el seu benestar i per la llibertat (independència)". 

TUIT Joan Canadell2

Més pressió

Canadell, que aquest dimarts apuntava la possibilitat de celebrar noves eleccions, posa més pressió als republicans en les negociacions per formar govern, que avancen molt lentament, ara amb Pere Aragonès capitanejant més contactes i amb la possibilitat que Junts sotmeti l'acord a l'aval de la militància. Una qüestió, que neguiteja a ERC. 

Seguint en clau madrilenya i analitzant els resultats, Canadell assegura que el missatge que ha enviat l'electorat és ben clar i ha demostrat que l'esquerra espanyola s'ha equivocat. És aquí quan alerta que l'esquerra catalana va pel camí de cometre els mateixos errors. Així, l'expresident de la Cambra de Comerç argumenta que "la gent vol que els ajudin, que baixem impostos, que potenciem l'economia i no vol una administració pública que ho decideixi tot i que ens fa pagar més impostos".

TUIT Joan canadell1

Imatge principal, el diputat de Junts per Catalunya, Joan Canadell / ACN