El govern del Canadà accepta mirar-se la nova petició de viatge que ha fet el president Carles Puigdemont, segons ha informat el diari quebequès Le Devoir. La visita tindria lloc del 10 al 14 de juny.

Puigdemont ha fet una segona petició per viatjar al Quebec després que les autoritats canadenques li deneguessin l'entrada al país. Així ho han explicat en roda de premsa l'advocat canadenc de Puigdemont, Stéphane Handfield, i el president general de la Societat Saint-Jean-Baptiste (SSJB) de Mont-real, Maxime Laporte.

Le Devoir

Segons han informat, l'equip de Puigdemont ha fet una nova petició per obtenir l'autorització electrònica de viatge (AEV) necessària per entrar al país. Des de la SSJB afirmen que vigilaran "molt de prop" quina és la resposta del Ministeri d'Immigració del Canadà. Durant la roda de premsa, Handfield ha dit que s'asseguraran que el procediment "va bé".

En un principi, Puigdemont tenia previst visitar el Quebec a principis del mes d'abril i durant la seva estada havia de realitzar una conferència de premsa i una visita a l’Assemblea Nacional del Quebec, però les autoritats canadenques van rebutjar el seu dret a viatjar just un dia abans de la data prevista per a la sortida. 

El govern canadenc no va donar cap explicació per revocar el permís que havia estat concedit prèviament al president. Es tracta de l’autorisation de voyage électronique (AVE), imprescindible per als ciutadans de països exempts de visat i amb el qual les autoritats poden bloquejar viatgers abans d’embarcar a l’avió cap al Canadà. Segons sembla, hi va haver problemes amb l'empresa que va tramitar l'AVE, i l'intercanvi de dades amb el Canadà.