El PSC dispara i Carles Campuzano esquiva. Els socialistes han decidit treure suc de la polèmica que envolta encara el conseller de Drets Socials i l'alcaldable d'ERC a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, pel seu acte al municipi ja fa més d'una setmana. En aquella ocasió, i amb voluntat de promoure la construcció d'una segona residència de gent gran a la ciutat, Campuzano va afirmar que aquesta arribaria quan el Govern "es posi d'acord" amb l'Ajuntament de Santa Coloma, liderat per la socialista Núria Parlon. L'endemà, el partit compartia un vídeo a les xarxes socials en què es reiterava aquest compromís, però amb un missatge polèmic. "Gabriel Rufián i Carles Campuzano acorden la segona residència pública de gent gran a Santa Coloma si els republicans som decisius en el pròxim mandat", s'anunciava.

El vídeo, i no les paraules del conseller, han despertat la ira de l'oposició, que ja ha aconseguit forçar-lo a comparèixer davant el Parlament per donar explicacions. Però fins ara, la reacció de Campuzano i dels republicans ha estat sortir a la defensiva i acusar els partits de "fer soroll". En termes similars s'ha expressat el conseller avui per respondre al PSC després del darrer dard per la polèmica.

Un dard que ha estat doble, perquè aquest matí l'alcaldessa de Santa Coloma ha recordat que és el Govern a qui li pertoca tirar endavant la residència, independentment de qui governi a la ciutat. És per això que ha exigit a la Generalitat incloure una addenda als pressupostos recentment aprovats per poder destinar la quantia necessària cap a la construcció del centre. "El conseller ens va reconèixer que no hi havia hagut planificació i fins que no ha arribat l'acord de pressupostos amb el PSC no tenia possibilitat de planificar places de residència", ha explicat Núria Parlon.

I per la tarda, ha estat el diputat Raúl Moreno qui, des del Parlament, ha interpel·lat amb duresa el conseller per criticar "un dels episodis més vergonyants dels últims anys" pel que fa al compromís social del Govern. El socialista l'ha acusat de "posar-se al servei" d'ERC amb una actitud "sectària i partidista", i d'haver rebutjat dues trobades amb l'alcaldessa fins que la polèmica va obligar-lo a fer-se enrere i acceptar la reunió. També li ha recordat que, malgrat haver dit que no hi havia prou diners als pressupostos per construir noves residències, "només tres dies després de l'aprovació dels comptes" prometia la de Santa Coloma al costat de Rufián. "Lleig, molt lleig", li ha etzibat. "Programi la construcció d'aquesta residència i tota la resta, i demani perdó".

Campuzano es fa el sord

La resposta de Carles Campuzano ha volgut passar per alt la polèmica. En els quinze minuts de la rèplica només ha ofert un parell de referències cap a la qüestió, i en tot moment per girar-la en contra del PSC. "Només l'aprofiten per desgastar el Govern, li importa molt poc la política d'atenció a la dependència", ha disparat, entre esbufecs dels socialistes. "El convido a defugir del partidisme i a construir". La resta de la seva intervenció s'ha centrat a reivindicar la feina que està fent la Generalitat per preparar la planificació de les 2.000 places de residències a les quals s'ha compromès l'administració catalana, i també a llançar dards contra el govern espanyol per la manca d'ajuda econòmica. "Podem treballar conjuntament per invertir en les residències a Catalunya, però només si arriben els recursos de Madrid", ha dit. "Ara mateix no podem fer-ho amb les transferències que rebem de l'Estat".