El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha anunciat l'obertura d'un tercer punt on faran tests ràpids d'antígens del coronavirus, al Centre Comercial Glòries. Funcionarà a partir de dimecres.

Aquest tercer punt s'afegeix als que ja va anunciar a la Llotja de Mar i al recinte de Can Muntanyola de Granollers (Vallès Oriental). Per fer la prova cal demanar cita prèvia.

La biotecnològica catalana Blueberry Diagnostics s’encarrega de realitzar els tests d’antígens als pacients amb el suport de personal sanitari qualificat. L’empresa també lliura als pacients un certificat digital amb els resultats de la prova, que té una validesa de 7 dies. 

La Cambra considera que l’ús massiu del test d’antigen podria ajudar a reduir significativament tant les restriccions com la corba i el nombre de morts per la covid. "En altres paraules: permetrien reactivar l’economia, descongestionar els hospitals i salvar vides", assenyalen.

El resultat de la prova d'antígens és molt ràpid a diferència del PCR, i la Cambra té previst donar-lo a través del mòbil.

prova antigen Cambra

La Cambra s'ha inspirat en els tests ràpids massius que s'han fet a Eslovàquia. "És urgent que el Govern estableixi un protocol per realitzar proves amb tests ràpids sobre tota la població possible", sosté l'entitat que presideix Joan Canadell. La Cambra sosté que s'hauria de seguir "l'exemple de països com Eslovàquia, i destinar tots els recursos possibles" a fer possible tests massius, també en espais com ara les farmàcies, com es fa a França.

Les proves de screening per la SARS-CoV-2 estan destinades a identificar les persones infectades que són asimptomàtiques i sense exposició coneguda o sospitada al coronavirus. 

Altres iniciatives

La patronal Pimec, en col·laboració amb Mutuacat, també ha posat en marxa una iniciativa similar, amb l'objectiu de dur als polígons industrials tests ràpids d’antígens a través d’unitats mòbils que recorreran el territori. La iniciativa es durà a terme, inicialment, en polígons del Vallès Occidental, Vallès Oriental, Catalunya Central i Baix Llobregat dins d’un pla supervisat pel doctor Oriol Mitjà. La patronal treballa per fer compatible la continuïtat de l’activitat econòmica i empresarial amb les màximes mesures de prevenció i seguretat per a la salut de les persones.