L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha anunciat que s'ha posat en marxa un sistema de tests ràpids per a empreses, iniciativa de la Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa.

Unitats testos ràpids covid Pimec

"Unitats mòbils recorreran polígons industrials per fer tests d'antígens a totes les empreses que ho demanin, per iniciativa de la Pimec. El test és fiable en asimptomàtics amb presa de mostra nasal", ha indicat Mitjà.

Segons l'epidemiòleg, el Departament de Salut els ha confirmat que la Comissió de diagnòstic microbiològic de l'Institut Català de la Salut va aprovar la utilització dels test en asimptomàtics al darrer protocol amb data 30 d'octubre, i que compraran 6 milions de tests.

Al seu entendre, els tests d'antígens poden evitar un tercer rebrot i evitar que l'economia s'enfonsi. "És un gir de 180º per recuperar la normalitat en nombroses activitats en els àmbits del treball, l'oci i la restauració", ha insistit.

França va un pas més enllà i des d'aquesta setmana distribueix els tests ràpids a les farmàcies. El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, i el de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, s'han pronunciat a favor de la iniciativa francesa.

"Em sembla una proposta molt interessant que cal considerar. Sense oblidar que individualment hem de mantenir les mesures efectives de protecció del contagi: mascareta, distància, higiene", ha indicat Padrós.

El president de la Cambra de Comerç ha demanat a la Conselleria de Salut que posi en pràctica aquesta iniciativa.

"Ens acaben de fer saber que el 50% de farmàcies a França tindran tests ràpids d’antígens abans del 13 de novembre i que el 80% ja han fet comandes, segons la Unió de Sindicats de Farmacèutics (USPO). Conselleria de Salut i consellera Alba Vergés, cal fer tests d’antígens de forma urgent per reactivar economia!!", ha indicat Canadell.

Les farmàcies franceses començaran a vendre a partir d'aquesta setmana tests ràpids de la Covid, cosa que facilitarà enormement determinar els casos de contagi en la població, segons ha informat l'emissora Europe1. Les proves es faran a la mateixa farmàcia.

Els tests costaran 8 euros, en comptes dels 54 que costa una PCR, i qui es faci la prova en sabrà el resultat en un termini de 20 a 30 minuts, sense necessitat de laboratori. Per a la prova de PCR es triga entre 1 i 5 dies, si no apareixen problemes burocràtics afegits.