El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha reclamat que es facin testos massius a Catalunya. En un tuit publicat aquest mateix diumenge, el dirigent empresarial es fa ressò de les mesures que s'estan prenent a Eslovàquia.

I és que al país centreeuropeu, la meitat de la població, és a dir, uns dos milions i mig de persones, s'ha fet aquest dissabte test d'antigens de la covid-19 i només l'1%, és a dir, 25.850 persones, han donat positiu.

"Això és el que fa setmanes que proposa el doctor Oriol Mitjà i el que reclamem des de la Cambra de Barcelona que es faci de forma urgent. No podem mantenir aturada l'activitat als nivells actuals gaire més dies...", ha lamentat.

"Salut, actueu ja!", ha reclamat Canadell a la conselleria que lidera la republicana Alba Vergés.

L'estratègia de la Conselleria

El cert és que la situació econòmica cada vegada està més tensionada i ja són molts els sectors que s'han vist afectats per les noves restriccions anunciades pel Govern el passat dijous. Tanmateix, l'estratègia prevista pel Departament de Salut no sembla que vulgui imitar la d'Eslovàquia, ja que el secretari general, Marc Ramentol, ja va advertir el divendres que les restriccions s'allargaran els dies "que facin falta".

Ramentol, a més, no va descartar instar el govern espanyol a plantejar el confinament domiciliari.  "Si veiem en el decurs dels propers dies que les mesures no són suficients, haurem d'instar el govern espanyol que plantegi aquesta possibilitat", va comentar.

Malestar social

Aquest enduriment de les mesures ha posat contra les cordes empresaris, autònoms i treballadors, que veuen com dia rere dia disminueixen els seus ingressos i augmenten els seus deutes. 

Tot això està provocant un ambient de malestar social que ja va esclatar per primer cop aquest divendres a Barcelona, on centenars de persones van sortir al carrer per protestar contra les mesures​ i van protagonitzar forts aldarulls pel centre de la capital catalana durant hores.