La Cambra de Comptes de Madrid desmenteix a Isabel Díaz Ayuso. En una carta signada pel seu president en funcions, Carlos Salgado Pérez, l'entitat fiscalitzadora nega les afirmacions de la presidenta de la Comunitat de Madrid sobre el contracte d'1,5 milions d'euros en mascaretes que el govern regional va adjudicar a un empresari amic i pel qual el seu germà va cobrar una comissió. Segons ha avançat eldiario.es l'organisme públic nega que l'adjudicació del contracte de les mascaretes hagi estat ja auditada i enlletgeix l'ús de la institució per part de la presidenta madrilenya. En contra del que Ayuso ha defensat en diverses ocasions, que es tracta d'un "contracte ja fiscalitzat per la Cambra de Comptes de Madrid i que és perfectament legal" per a defensar-se de les acusacions d'una possible corrupció. 

"El contracte va passar per l'auditoria de la Cambra de Comptes, concloent que no hi ha ni tatxa ni objecció de cap classe en cap dels seus aspectes", ha admès el conseller d'Hisenda de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, en la roda de premsa que va donar compte de l'adjudicació. Lasquetty va arribar a dir que el contracte havia estat triat aleatòriament per l'organisme fiscalitzador. Però sembla que això s'allunya de la realitat. 

Un contracte en esborrany

El president de la Cambra de Comptes de Madrid, segons ha informat el rotatiu, assegura en un escrit que la presidenta madrilenya i el seu conseller es refereixen en les seves intervencions a l'avantprojecte sobre la fiscalització dels contractes tramitats pel govern regional mitjançant el procediment d'emergència, en el qual hi ha més de 200 contractes, no únicament el del seu germà. I insisteix també que aquest avantprojecte és encara un esborrany que "no expressa el criteri definitiu sobre la matèria analitzada" malgrat les "informacions divulgades en els mitjans de comunicació", en referència a les declaracions de la presidenta regional i els diferents membres del seu govern. 

Segons el que insisteix el president en funcions en aquest escrit, "aquest informe no ha estat aprovat pel Consell de la Cambra de Comptes ni, per tant, publicat en la web de la institució". Carlos Salgado Pérez recorda a més que "actualment, l'informe de referència està en tràmit intern d'elaboració i podria ser objecte de modificacions a conseqüència de la fase d'audiència a les entitats fiscalitzades". D'altra banda, Salgado afegeix una crítica final cap a la presidenta i el seu govern per l'ús que han fet de la institució: "Aprofito per a posar de manifest el rebuig de la Cambra de Comptes a qualsevol divulgació dels treballs en curs". 

Més escàndols

Aquest dilluns el diari El Mundo treia a la llum un altre escàndol relacionat amb el contracte del germà d'Ayuso. Dues pàgines en format DINA4, amb un escrit en lletra majúscula, cinc paràgrafs i sense signar va ser la nota que va rebre Pablo Casado on es detallava tota la corrupció relacionada amb la presidenta madrilenya amb el seu germà Tomás Ayuso sobre el famós contracte de les mascaretes en el moment àlgid de la pandèmia l'any 2020. En aquest document es notifica de la comissió que el germà d'Ayuso havia rebut per fer d'intermediari en la compra de les mascaretes, aprofitant un contracte on la part contractant era la Comunitat de Madrid. El més destacat d'aquest document és la darrera conclusió que es llegeix al text: "per comprovar la vinculació econòmica entre l'empresari Daniel Alcázar (a través de la seva empresa Priviet Sportive), que va obtenir a dit el contracte de la Comunitat de Madrid per 1,5 milions d'euros i Tomás Díaz Ayuso, el veritable artífex del contracte i intermediari, i, per tant, sent el primer un testaferro d'aquest, tan sols és necessari anar al document d'Hisenda model 347 en l'exercici del 2020, que mostra la relació directa entre clients i proveïdors. Així es podran comprovar els pagaments efectuats per Daniel Alcázar a Tomás Díaz Ayuso" conclou el text.