El PSOE, Más Madrid i Unidas-Podemos han portat a la Fiscalia Anticorrupció un reguitzell de proves que qüestionen l'ètica i el tracte de favor de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, en la gestió de la pandèmia. Després de l'escàndol per una comissió que va rebre el seu germà Tomás a través d'una empresa que va produir mascaretes de roba, ara se suma un altre escàndol: una empresa de vins contractada com a especialista en transportar material sanitari als hospitals de tota la Comunitat. Es tracte de la marca de vins Vin Dore 24 SL que es presenta com un espumós de categoria sota el lema 'No posis l'anell a la teva copa, brinda amb or'.

Precisament, aquest és l'emblema de la marca: la incorporació d'or a la seva beguda tot i que, a priori, cap element els relaciona amb ser uns especialistes en el món sanitari ni del transport. De fet, a banda del vi, la segona branca empresarial que han explorat és la de l'oli d'oliva. Malgrat tot, durant la pandèmia del 2020, Ayuso va adjudicar un contracte de 17,5 milions d'euros per haver subministrat mascaretes, equips de protecció individual i testos d'antigen.

Els contractes

El detall dels contractes més rellevants tancats és el següent. El 31 de març del 2020, la Conselleria de Sanitat va atorgar un primer contracte a Vin Dore 24K SL per 2.317.150 euros pel subministrament de material sanitari a l'hospital d'IFEMA. Posteriorment, el 18 d'abril, va subscriure un altre per 2.783.000 euros, en concepte de repartir un milió de mascaretes per a l'hospital de campanya. D'altres, es van tancar en concepte d'emergència a través de l'expedient d'adquisició centralitzada d'equips de protecció per a tots els centres sanitaris dependents del Servei Madrileny de Salut.

Lligams amb Rivera?

El mateix portal de contractació pública de la Comunitat de Madrid ho recull tal com informa The Objective. Aquesta empresa ha gaudit de la imatge publicitària de molts futbolistes del Real Madrid i l'Atlético de Madrid: des de mateix Cristiano Ronaldo quan vestia de blanc fins l'entrenador matalasser, el Cholo Simeone. Ara bé, de polítics només n'hi ha un que apareix: l'exlíder de Ciutadans, Albert Rivera. Altres perfils amb què es relaciona aquesta empresa estan lligats al món de l'espectacle i la premsa rosa com Carmen Lomana. Malgrat les reiterades fotografies d'alguns famosos, el contracte amb Ayuso va salvar els mobles a aquesta empresa ja que va aconseguir elevar la facturació fins a un 32.191% el passat 2020. En total, la Conselleria de Sanitat madrilenya va tancar sis contractes a dit i sense previ anàlisi de la situació.

rivera

Fotografia que apareix a la web oficial d'aquests vins / Font: vindore.com

Aquesta és la carta de presentació que dona la pàgina web però si enllacem amb l'instagram oficial que la mateixa pàgina publicita, trobem que la llista de polítics de dretes que s'han fotografiat amb Diego Suárez, director d'aquesta empresa és ben llarga. Des de l'actual alcalde José Luis Martínez-Almeida que el va premiar com ambaixador d'igualtat, fins el mateix Pablo Casado, Cristina Cifuentes, Santiago Abascal, Juan Manuel Moreno Bonilla o el 'Pequeño Nicolás' com apareix a la foto de portada.

CASADO

ALMEIDA

CIFUENTES

ABASCAL

MORENO

Fotografies de domini públic de l'Instagram @diegosuarez24k

"Vam ajudar per patriotisme"

En declaracions a eldiario.es, Suárez justifica aquests contractes com una mena de favor o deferència que van voler donar en temps difícils: "A banda de fabricar begudes, portem vint anys a la Xina treballant amb una oficina tenim a Longhua. Vam actuar per patriotisme". I afegeix: "Vam paralitzar la nostra activitat, vam trucar a la Comunitat de Madrid per veure si podíem ajudar, ens van passar l'e-mail de contractació, vam enviar oferta amb el que podíem fer i a partir d'aquí ens vam posar a treballar".