La ministra de la Presidència del govern espanyol, Carmen Calvo, espera que el Partit Demòcrata (PDeCAT) no s'escori cap a "espais impossibles" i compleixi "l'ordre constitucional". Així ha reaccionat Calvo després de l'assemblea del PDeCAT d'aquest cap de setmana, en què el partit ha instat els seus associats a formar part de la Crida Nacional que promouen Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Quim Torra.

Calvo ha demanat al PDeCAT que, després del conclave, aprofiti l'espai de "reconeixement de compliment de l'ordre constitucional" per trobar "línies de cooperació". La ministra també ha defensat que el president espanyol, Pedro Sánchez, entén l'estructura territorial d'Espanya, i ha apuntat que ha fet un "gir democràtic important" per traçar un futur constitucional que sigui compatible amb la igualtat de tots els espanyols. La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha subratllat aquest dilluns al matí que a partir d'ara el govern espanyol ho tindrà més complicat per comptar amb el suport del partit independentista.

Calvo ha fet aquestes declaracions a la premsa abans que la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, es reuneixi per primera vegada amb el president del Govern, Quim Torra, aquesta tarda al Palau de la Generalitat. "És la normalitat de la situació", ha opinat la ministra, que ha destacat l'aposta pel diàleg de l'executiu espanyol.