La candidatura de consens del PDeCAT, encapçalada per David Bonvehí i Míriam Nogueras, ha aconseguit el 65,27% dels vots a favor, mentre que la candidatura de militants, encapçalada per David Torrents, que s'ha presentat en el darrer moment per protestar pel fet que les llistes siguin tancades i bloquejades, ha recollit el 28,9%.

En contrast amb aquest resultat, per a la comissió delegada, que s'ha d'encarregar de la transició del partit cap a la Crida Nacional per la República de Carles Puigdemont, el suport ha estat molt més contundent i ha sumat el 93,9% de vots a favor, el 4,12% en contra i l'1,9% d'abstencions. Aquesta comissió està integrada pels tres consellers del PDeCAT empresonats i el conseller a l'exili, Lluís Puig, així com el nou president i vicepresidenta.

Aquest és el resultat final d'una assemblea en què el pols entre la coordinadora general, Marta Pascal, i el president Carles Puigdemont s'ha tancat amb la retirada de la fins ara líder del partit i l'aposta de la formació per respondre positivament a la Crida Nacional que impulsa el president.

Amb tot, l'enfrontament entre els dos sectors ha provocat moments de forta tensió també en els debats de la ponència i en el mateix plenari on aquest matí s'han votat les esmenes que continuaven vives. Com a resultat, els dirigents afins a Pascal han aconseguit frenar l'intent dels crítics de rebaixar el règim d'incompatibilitats, la qual cosa ha impedit que els homes forts de Puigdemont que havien d'incorporar-se a la nova direcció, els consellers Damià Calvet i Miquel Buch i el responsable del grup de JxCat, Albert Batet, hagin pogut entrar a l'executiva.

Tot plegat ha provocat malestar entre els militants, que s'ha expressat a través de la candidatura impulsada en el darrer moment per representants de la Regió 1. Els responsables d'aquesta candidatura alternativa havien deixat clar que en cas d'aconseguir la majoria renunciarien i convocarien una nova assemblea.